изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:18 EEST
Албена и Максим отново на световния връх!    
Спорт Албена Денкова и Максим Стависки за втори път спечелиха световната титла във фигурното пързаляне при танцовите двойки.

  Във волната си програма, където са най-силни, те изиграха фантастично "Седемте смъртни гряха" и "Пречистването" - мотиви от "Реквием" на Моцарт и получиха от съдиите 108,03 точки - 53.22 за технически елементи и 48.87 за компоненти на програмата. Така двамата събраха общо 201,61 точки, с което изпревариха канадците Франс Дюброй и Патрис Лозон (200,46). Трети са американците Танит Белбин и Бенджамин Агосто (195.43). Веднага след вдъхновеното изпълнение Албена заяви, че е доволна, че публиката ги е приветствала и овациите са били по-доброто за тях. “Всичко, което правя, е за вас“, допълни тя. “Много пъти благодаря, този медал нямаше да постигнем без вас“, каза партньорът й Максим, обръщайки се към публиката. Освен развети български знамена в залата бяха забелязани и японци, които издигаха плакати с надписи “Албена, обичаме те“ и “Албена и Максим вие сте №1“, предаде БГНЕС. Денкова и Стависки спечелиха световната титла и на първенството в Калгари миналата година. 
 
 
 


Сходни връзки

Албена и Максим отново на световния връх! | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Албена и Максим отново на световния връх!
Автор: Anonymous да 2007-03-23 @ 14:05 EET
Браво!!!!!! Това никога не можеше да се случи преди 1989 г. Вече няма СССР и истината тържествува! Ето че и България може да взима титли и медали! Вече не се подлагаме на руснаците.
Албена и Максим отново на световния връх!
Автор: Anonymous да 2007-03-23 @ 14:12 EET

Браво да Албена и Максим! Правят от българите нация! Да ни бъдат живи и здрави! Благодаря Ви!

Но нека не бъдем наивници, както писалия по-горе. Максим е руснак, а треньорите също са от бившия СССР - Линичук и Карпуносов.

Нека се вее българското знаме, но нека не се конфронтираме с тези, които са ни помогнали българският химн да звучи на олимпийски и световни първенства.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди