изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:19 EET
Европейците вече не са чужденци, за другите - визи с отпечатъци    
Парламент
Визи за чужденци ще се издават под формата на единен визов стикер по образец на ЕС и ще бъдат валидни само с редовния документ за задгранично пътуване, или друг заместващ го документ, към който са положени.


Това предвиждат приетите на второ четене промени в закона за чужденците в България, предаде БТА. Измененията определят условията и реда, при които чужденците могат да влизат, да пребивават и да напускат България. При подаване на заявление за виза ще се събират лични данни, включително и биометрични параметри от кандидатстващия за виза. На чужденец, на когото е отказано влизане, органите на граничен контрол ще връчват единен формуляр по образец на ЕС, в който са посочени причините за недопускането му в страната. С промените се въвежда ново определение на понятието "чужденец" в българското национално законодателство. По смисъла на закона, "чужденец" е всяко лице, което не е български гражданин, или не е гражданин на държава от ЕС, на държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Швейцария. Виза за дългосрочно пребиваване със срок до една година и с право на пребиваване до 360 дни може да бъде издадена на чужденци, които ще извършват научни изследвания в България, или на студенти по програми за обучение до 1 учебна година, на специализанти, стажанти, на чужденци, командировани от чуждестранен работодател за изпълнение на конкретни задачи, свързани с контрола и координацията по изпълнението на договор за туристически услуги.
 


Сходни връзки

Европейците вече не са чужденци, за другите - визи с отпечатъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди