изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:40 EEST
Парламентът забрани нощните пътувания при ученически екскурзии    
Парламент3 години след катастрофата при река Лим, при която загинаха 12 деца, народното събрание регламентира превоза на ученици при екскурзии. Предвидени са мерки за увеличаване контрола на туроператорите и превозвачите, както и санкциите, които ще се налагат при неспазване на изискванията.

Парламентът забрани пътуванията през нощта при ученически екскурзии, като прие на първо четене промени в Закона за туризма. Това стана 3 години след катастрофата на автобус, превозващ деца, при която загинаха 12 деца в река Лим.

Туроператорите и превозвачите се задължават да не предприемат пътувания във времето от денонощието между 20.00 часа вечерта и 7.00 часа сутринта. Това ще бъде изискване при организирани туристически екскурзии.

Данни за годината на производство и техническото състояние на транспортното средство ще трябва да се посочват в договора за пътуване. Ако изискванията за такива екскурзии не се спазят, лицензът на превозвача ще бъде отнеман.

При доказана вина на туроператора ще се отнема регистрацията му за една година и ще му се налага глоба от 5000 – 10000 лева. При евентуално повторно нарушение наказанието е отнемане на регистрацията за три години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.   http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Парламентът забрани нощните пътувания при ученически екскурзии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди