изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-21 @ 20:06 EEST
Пленарна сесия на ЕП - 28-29 март, Брюксел    
Европейски съюзСледващата пленарна сесия на Европейския парламент ще се състои от 28 март до 29 март в Брюксел. Председателят на ЕП Hans-Gert Pöttering ще открие пленарната сесия в 15,00 часа местно време в сряда, 28 март.   

Берлинска декларация. На 28 март канцлерът на Германия Ангела Меркел ще участва в дебат за Берлинската декларация, подготвяна от председателството на ЕС във връзка с 50- годишнината от подписването на Договора от Рим и представена три дни преди това в Берлин.
 
Солана ще обсъди с депутатите външната политика на ЕС. Върховният представител за общата външна политика и политика на сигурност Хавиер Солана ще направи изказване и ще обсъди на 29 март с членовете на ЕП перспективите пред общата външна политика на Европейския съюз за 2007 г.
 
Бъдещият статут на Косово.Членовете на ЕП ще изразят позицията си относно предложението на Марти Ахтисаари за бъдещия статут на Косово като гласуват доклад, приет от Комисията по външните работи. Депутатите от комисията подкрепиха плана на Ахтисаари за разрешаване на проблема със статута, изрично избягвайки в текста споменаване на независимост за Косово. Те потвърдиха европейските перспективи за Сърбия и Косово и поискаха централна роля за ЕС в преговорите за разрешаване на проблема със статута.  

 

Нова система за собствени ресурси в ЕС. ЕП ще обсъди и гласува предложението на Комисията по бюджетите за реформа на системата за собствените ресурси на ЕС с акцент върху равнопоставеността на държавите-членки. Членовете на комисията предлагат реформата да се проведе на два етапа - втората фаза ще започне през 2014 г. и ще се базира на система от данъци, които тепърва ще се определят, но няма да са "европейски данък".
 
Европейски правила за биопродуктите. Депутатите ще разгледат доклад относно европейските правила за биопродуктите, чиято главна цел е запазването на доверието на потребителите. По-стриктни правила за употребата на ветеринарни продукти и етикирането, по-големи гаранции срещу заразяването с генномодифицирани продукти (ГМО), по-сериозни проверки, включително за вноса са сред приоритетите в доклада. 

 

Европейски футбол. Една от основните теми по време на пленарното заседание ще е футболът в Европа. Депутатите ще гласуват два доклада - първият е относно бъдещето на професионалния футбол в Европа, който призовава за по-добри правила за управление например при финансирането на клубовете и наемането на млади таланти. Вторият консултативен доклад е относно решение на Съвета на министрите за сигурността по време на футболни мачове, към които има голям международен интерес. Комисията по гражданските свободи предлага на пленарната зала изменения към предложения от Комисията и Съвета текст, които целят по-добра защита на личните данни на футболните фенове.
 
Интегриране на новите държави-членки в Общата селскостопанска политика. ЕП ще гласува доклад на Комисията по земеделието, който приканва Комисията да вземе предвид проблемите, пред които са изправени новите държави-членки в областта на Общата селскостопанска политика и да предложи подходящи решения. Ако интегрирането на новите държави-членки като цяло е било успешно, ниското равнище на директните помощи за тези страни е създало условия за неравна конкуренция на вътрешния пазар, казват депутатите.
 
Препоръки за бюджета на европейските институции за 2008 г. Друга тема ще са насоките за бюджета на европейските институции за 2008 година. Комисията по бюджетите препоръчва бюджета на институциите за следващата година да е подобен на бюджета от тази година, защото не предстоят големи събития като нови разширявания и добавяне на нови езици, които да оправдаят някаква съществена промяна.  

 

Проектът на дневен ред на сесията можете да прочетете тук: http://www.europarl.ep.ec/sides/indexPartSession.do?reference=2007-03&language=BG


Промените в дневния ред ще бъдат обявени по време на брифинга на говорителите на ЕП и политическите групи в понеделник, 26 март, от 11,00 часа в сградата на Европейския парламент в Брюксел - PHS, зала 0A50.

 

Подробна информация можете да прочетете тук:

 

Пленарна сесия на Европейския парламент - 28 март - 29 март 2007 г., Брюксел

 

Берлинска декларация

Солана ще обсъди с депутатите външната политика на ЕС

Бъдещият статут на Косово

Нова система за собствени ресурси в ЕС

Европейски правила за биопродуктите

Призив за по-добро управление на европейския футбол

Призив за по-добро управление на европейския футбол

Защита на личните данни на футболните фенове

Интегриране на новите държави-членки в Общата селскостопанска политика

Препоръки за бюджета на европейските институции за 2008 г.

Призив за по-стриктни правила за морската безопасност

 


Сходни връзки

Пленарна сесия на ЕП - 28-29 март, Брюксел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди