изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:30 EEST
60 КРАЖБИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ САМО ЗА МЕСЕЦ СА РАЗКРИЛИ ОТ Е.ОН    
НовиниОколо 35% са загубите на компанията във вилните зони, съобщи Пламен Денчев, член на УС на Е.ОН България Мрежи АД. Добре организирани и извършени от специалисти злоупотреби били констатирани в хотели и ресторанти

Информационен семинар за представители на медиите "Предизвикателства пред енергийния сектор в България" се проведе на 23 и 24 март във Велико Търново. Първият по рода си форум бе открит от старшия вицепрезидент на Е.ОН България ЕАД Маркус Кауне, който представи групата на Е.ОН и направи съпоставки на дейността й в България и останалите държави, на територията, на които работи компанията. Според него, нивото на прекъсванията на електрозахранването у нас е твърде високо в сравнение със страните в Европа. В тази насока фирмата вземала необходимите мерки за подобряване на ситуацията. С 27% е намаляло спирането на тока през 2006 г. в сравнение с предходната, сочат справките на Е.ОН България ЕАД.

В България година след поставянето на електромер, той трябва да бъде повторно калибриран. В Европа този период е между 8 и 10 години, продължи със сравненията Маркус Кауне, като изрази надежда, че Министерството на икономиката ще вземе мерки в тази насока.

"Реформите в електроенергийния сектор" представи управляващият съдружник на "Юкономикс" /съорганизатор на дискусията/ Николай Минков. Според него, енергийната политика на Европа предвижда постигане на 20% икономии в енергийното потребление в ЕС към 2020 г. До тогава делът на възстановяемите енергийни източници трябва да стане 20%, а на биогоривата - 10%. Подобряването на безопасността и сигурността в подкрепа на продължаването на развитието на ядрената енергетика и насърчаване на устойчивото производство и търговия на екологично чисти и енерпо-ефективни стоки и услуги са част от останалите приоритети на ЕС, стана ясно по време на дискусията.

Енергетиката на Китай и Индия, която се развива с много бързи темпове, ще "засмуче" специалистите от Европа, прогнозира Николай Минков. Според него, недостиг на добре обучени кадри в тази сфера се наблюдава и в САЩ, а те щели да привлекат най-добрите.

С регулаторната рамка и ценообразуването в енергетиката запозна присъстващите Радослав Миков, директор дирекция "Регулаторно управление на Е.ОН България ЕАД. Според него, цената на ел. енергията в България е най-ниска в сравнение с всичко останали страни от Европейския съюз. С близки, но малко по-високи от нашите стойности са Гърция и Румъния.

На основните предизвикателства за инвеститорите в енергийния сектор акцентира Пламен Денчев, член на УС на Е.ОН България Мрежи АД. Той съобщи, че само за около месец на територията, обслужвана от компанията, са разкрити 60 кражби. В тази връзка се предвижда засилване на контрола, защото било ясно, че злоупотреби има. Във вилните зони загубите на Е.ОН са около 35%, допълни Пламен Денчев, като поясни, че това не е най-сериозния проблем, защото потреблението е малко. Инвестиция в нови мрежи и изнасяне на таблата на границата на собствеността във вилните зони, за да има достъп до тях, са мерките, които ще се предприемат за решаването му. а за стабилизиране на мрежата ниско напрежение са предвидени между 2 и 3 милиона годишно, поясни Денчев.

По-значими били кражбите в някои хотели и ресторанти. Те били добре организирани и извършвани от специалисти. Да се третира кражбата на ток като в Румъния, където тя е престъпление, засягащо националната сигурност, предложи като изход от ситуацията Пламен Денчев.

"Преструктуриране на електроразпределителните компании" бе дискусията, с която директорът на дирекция "Корпоративно развитие" Пламен Стефанов закри първия ден от информационния семинар.

С темата "Електроразпределителна мрежа, клиенти и обслужване", представена от директора на дирекция "Администриране на мрежата" Анатоли Симеонов", започна дискусията на 24 март. Либерализацията на пазара, правилата за търговия и баланса на интереси разясниха Николай Минков и Радослав Миков.

На "горещия стол" за представяне на една от най-очакваните и дискутирани в последно време теми - "Ориентираност към потребителите", седна Биляна Матева, директор на дирекция "Обслужване на клиенти". Тя призна, че за потребителя е без значение какво се случва в компанията, за него е важно да получава качествено и навреме необходимата му услуга. Въпреки това Е.ОН внедрява всички възможни функциониращи комуникационни канали за връзка с клиентите. В най-близко време потребителите ще могат да научават клиентския си номер по телефона. 95% от клиентите в Западна Европа се обслужват само в телефонен център, допълни Матева. Работи се за минимализиране на личното идване на хората до центъра за обслужване. В тази насока са и SMS и WEB-услугите, предлагани от компанията, поясни Биляна Матева. Според нея, компанията е насочила вниманието си за свеждане до мининум на времето за обслужване и въвеждане на алтернативни начини на плащане. НДТ

 


Сходни връзки

60 КРАЖБИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ САМО ЗА МЕСЕЦ СА РАЗКРИЛИ ОТ Е.ОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди