изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:26 EEST
ПРИНЦЕСА ТЕОФАНА ФОН САКСЕН НАПРАВИ ДАРЕНИЕ ЗА 100 000 ЕВРО    
ОбществоПринцеса Теофана фон Саксен, която осигури дарение за Многопрофилната болница за активно лечение, е живяла в Добрич.

Така тя обясни пред журналисти на пресконференция вчера желанието си да направи дарение именно за нашия град. Българката, която живее в Германия, разказа, че през 1961 година семейството й било интернирано от София в добричкото село Хитово. Тогава тя дошла да учи в гимназия в Добрич и била приета в семейство Радович. Вчера Теофана фон Саксен благодари на дъщеря им Вяра Коларова и съпруга й Коста Коларов, с които не се беше виждала от 46 години.
Както НДТ писа, Теофана фон Саксен осигури дарение за болницата на стойност 100 000 евро. То съдържа медицинска апаратура, 30 инвалидни колички, мебели... Освен това в пратката има 200 кашона с дрехи и обувки, събирани с помощта на българската църква в Мюнхен от отец Недялко Калинов. 3 тона учебници по немски език пък получи ЕГ "Гео Милев". Принцесата е дарила дрехи и в село Хитово. Теофана фон Саксен разказа, че е събирала даренията, посещавайки складовете на болници и търсейки запазена апаратура, която не се използва. Тя сподели, че вече има конкуренция - имало представители и на други нации - Македония, Чили, които също събирали дарения. Чрез медиите немската принцеса обяви, че разполага със 120 стандартни легла, които може да предостави на нуждаещи се.
На пресконференцията присъства и Райнхард Ашендорф - член на УС на ЕОН. Както НДТ писа, компанията заплати транспорта на дарението от Берлин до Добрич. "Ние сме един мултинационален концерн, който се чувства задължен в регионите, където изпълнява своята дейност, да поема и социална отговорност", заяви той. И допълни, че и занапред ЕОН ще участва в много социални проекти. Теофана фон Саксен, представителят на ръководството на ЕОН и всички, допринесли дарението да достигне до добричката болница, получиха благодарствени писма от общината и МБАЛ.
По време на посещението си в добричката болница Райнхард Ашендорф е бил запознат с партньорството Шафхаузен-Добрич". Той е останал очарован от реализираните съвместни проекти и е получил уверението на изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Жанина Калинкова при следващо посещение на представители на швейцарския град да бъде запознат с тях. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИНЦЕСА ТЕОФАНА ФОН САКСЕН НАПРАВИ ДАРЕНИЕ ЗА 100 000 ЕВРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди