изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:59 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ:ЗЕЛЕ, ЗЕЛЕ И ПАК ЗЕЛЕ ЯДАТ В ПСИХИАТРИЯТА    
ЛюбопитноМежду 2 и 3 милиона лева е сумата, необходима месечно за лечението на болните в Районната психиатрична болница в Добрич, научихме от директора й д-р Евгени Георгиев.

В разговор с него стана ясно, че финансовият колапс, в който се намират здравните заведения в България, важи в пълна сила и за добричката психиатрична болница... Затруднения има и по отношение на храненето, което е към Обединена районна болница-Добрич. "От месец пациентите получават зеле, зеле, зеле..." - каза д-р Георгиев.

ДИЗЕНТЕРИЯ НАПАДНА ДОМ "МАЙКА И ДЕТЕ"

18 деца - болни от дизентерия, и осем носители на заболяването са регистрирани в дом "Майка и дете" в Добрич, каза вчера за НДТ д-р Борисова - епидемиолог в РХЕИ. Първите случаи били от 7 март, когато било установено, че от дизентерия са болни три деца. Следващите случаи на болни и носители са регистрирани на 13, 17 и 19 март, последните са от 24 март. Специалистите от РХЕИ веднага са започнали изследвания на околната среда, храната, водата и др.

НДТ - 28 март 1997 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ:ЗЕЛЕ, ЗЕЛЕ И ПАК ЗЕЛЕ ЯДАТ В ПСИХИАТРИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди