изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:58 EEST
ПРИКЛЮЧИ ДЕЛОТО СРЕЩУ ТРИМАТА ДОКТОРИ, СЪДЕНИ ЗА СМЪРТТА НА МЛАДЕЖ    
Новини

Родителите на 18-годишното момче ще искат 150 000 лева кръвнина



В Окръжния съд в Добрич приключи процесът срещу тримата доктори, срещу които имаше повдигнато обвинение за смъртта на 18-годишния младеж от Каварна Елин Черкезов. В рамките на 30 дни магистратите ще излязат с решение по делото.

Под наказателна отговорност бяха подведени лекарите Дженко Русев, Свилен Чаушев и Иван Вълчев. На съдебната скамейка те седнаха за немарливо изпълнение на служебната си дейност, в резултат на която преди 3 години почина момчето.

Припомняме ви, че четвъртокурсникът от Селскостопанския техникум в Каварна умря в ръцете на баща си в хирургическото отделение на болницата, призори на 3 октомври 2003 г. Първоначално имаше съмнения, че младежът има херния, а после язва. Според Огнян Черкезов, в продължение на девет дни Елин е бил "лекуван" само с обезболяващи медикаменти /включително и морфин/ и му били направени снимки. Лекарите непрекъснато успокоявали родителите, че положението е под контрол и няма нужда от операция. В хода на делото експерти изразиха становище, че момчето е починало от перфорация на стомашна язва.

В пледоарията си прокурорът по делото Васка Аръшева поиска административно наказание на д-р Дженко Русев и оправдателни присъди на другите двама лекари, тъй като мнението на експертите е, че каквото е трябвало, Чаушев и Вълчев са го направили.

Тримата доктори не се признаха за виновни, съобщиха от съда.

“Ще изчакаме да чуем присъдата. След произнасянето й ще заведем граждански искове. Нашите претенции ще бъдат за по 50 000 лева на доктор или за общо 150 000 лева, но искът ще бъде срещу хирургичното отделение на болницата, тъй като не можем да го заведем срещу тримата лекари” - заявиха вчера за НДТ родителите на загиналото момче.  НДТ 

 

 

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ДЕЛОТО СРЕЩУ ТРИМАТА ДОКТОРИ, СЪДЕНИ ЗА СМЪРТТА НА МЛАДЕЖ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРИКЛЮЧИ ДЕЛОТО СРЕЩУ ТРИМАТА ДОКТОРИ, СЪДЕНИ ЗА СМЪРТТА НА МЛАДЕЖ
Автор: Anonymous да 2007-03-29 @ 15:10 EEST

нека лекарите получат накзание но не вярвам това да стане в Добрич


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди