изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:08 EEST
ОТЛОЖИХА ДЕЛО СРЕЩУ СЕРИЕН УБИЕЦ    
НовиниОкръжният съд във Варна вчера отложи делото срещу 38-годишния Марин Живков, срещу когото има обвинение за две убийства и четири изнасилвания.

Причината за отложения процес - събиране на нови доказателства. НДТ припомня, че една от жертвите на Живков е 20-годишната Радка Димитрова от Добрич. Нейните останки бяха открити в землището на село Орешак през 2005 година, след като подсъдимият посочи къде ги е заровил.  Момичето е работило в денонощен магазин във Варна. То бе обявено за издирване от родителите си на 19 февруари 2004 г. Обвиняемият призна и за убийството на Сашка, която бе студентка в морската ни столица.

Както НДТ вече писа, Живков е работил като таксиметров шофьор. Бил е в затвора за кражби и има четири прекратени дела за изнасилване. Той е направил самопризнания за извършени от него две убийства. От направеното оперативно проучване и профил на лицето се установява, че срещу него от 1996 година до 2001 г. има образувани три следствени дела за изнасилване, които са прекратени поради недоказване на обстоятелствата.

И четирите жертви по обвиненията срещу Марин за изнасилване са били негови клиентки - млади жени, които качвал в таксито и последвали заплахи, физическо насилие и изнасилване. Ако този човек е бил осъден за изнасилване, вероятно нямаше да се стигне до убийствата, каза преди две години във Варна Бойко Борисов.

Процесът срещу Марин Живков се гледа при закрити врати, по изричното желание на родителите на едно от момичетата. Следващото заседание на делото е насрочено за май, а доказателственият материал по случая е 8 тома. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОТЛОЖИХА ДЕЛО СРЕЩУ СЕРИЕН УБИЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди