изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:58 EET
РИК ЩЕ БЪДЕ ОТ 13 ДУШИ    
НовиниОбластният управител Динчер Хаджиев проведе консултации с представители на политическите партии и коалиции в Народното събрание за образуването на Районна избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент от Република България, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

На срещата присъстваха упълномощени представители на: Коалиция за България - Ясен Пенчев; ПП НДСВ - д-р Георги Желев; ПП ДПС - Денис Номан; Коалиция “ОДС” - Румен Чамурлийски; ПП ДСБ - Петър Петков; Коалиция БНС - Стоян Ковачев и Стилиян Иванов Стоянов,  и Коалиция “Атака”- Валентин Николов. На консултацията  присъстваха още Румен Иванов от  ПП “ГЕРБ” и Николай Николов от  Политическо движение “Социалдемократи”.

Областният управител направи предложение РИК да се състои от 13 души, което бе прието от всички присъстващи. Предложението на областния управител за квотния състав на РИК бе спазване на принципа на парламентарно представените, като на партията с най-много народни представители се пада председателското място. От Коалиция за България предложиха за членове на РИК следните квоти: Коалиция за България -4;  ПП НДСВ -3; ПП ДПС -2, Коалиция “ОДС”-1, ПП ДСБ -1, Коалиция “БНС” -1 и Коалиция “Атака”- 1. Всички представители се присъединиха към предложението. 

Г-н Хаджиев благодари за предложенията и каза, че от направените предложения е видно, че се оформя добър екип, който ще бъде реално работещ за протичане на нормални избори за избиране на членове за Европейския парламент.

С представените поименни предложения за състава на РИК заедно със списъка на резервните членове, областният управител ще изготви предложение за състава на РИК. НДТ

 

 


Сходни връзки

РИК ЩЕ БЪДЕ ОТ 13 ДУШИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди