изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:01 EEST
ДЖОН БАЙЪРЛИ: НЕ ОЧАКВАМ СКОРО ВИЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИ ДА ПАДНАТ    
Новини

Това заяви по време на посещението си в Добрич Негово превъзходителство американският посланик Джон Байърли

Вчера, по покана на кмета на Добрич Детелина Николова, на посещение в града бе американският посланик у нас Джон Байърли. Той бе придружен и от първия секретар по културата и печата на американското посолство Дейвид Сивкин. След срещата си с кмета Н. Пр. Джон Байърли даде кратка пресконференция, в която заяви, че не очаква скоро визите за българите да паднат, тъй като все още бил твърде голям процентът на българите, които отивали като туристи в САЩ и оставали да работят нелегално.



"От кандидатстващите за визи 80 % ги получават. Друг радващ за нас факт е, че например тази година 15-16 хил. български студенти ще могат да видят нашата страна, защото ще бъдат на бригада в САЩ" - добави още Дж. Байърли. Той добави, че за да бъдат привлечени инвеститори от САЩ у нас, за страната ни трябва да се знае повече. Именно в тази посока били и намеренията на посолството - през май, заедно с българския посланик в САЩ Елена Поптодорова, двамата да направят обиколка в страната, за да могат да презентират отделните региони.
Според американския посланик, България има огромни възможности да се бори с корупцията и смята, че това явление може да бъде преборено в обществото, ако има политическа воля за това в страната.
 Пред журналисти Байърли заяви: "Тази година българските медицински сестри ще се приберат у дома. Ние в САЩ правим всичко възможно да върнем сестрите. Смятам, че либийската държава е разбрала, че не може да разчита на добро отношение от страна на САЩ, докато сестрите са в затвора, а и страната ви получава и подкрепата на Европейския съюз".
 


Сходни връзки

ДЖОН БАЙЪРЛИ: НЕ ОЧАКВАМ СКОРО ВИЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИ ДА ПАДНАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди