изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:16 EEST
БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ПО-СИЛНА ДЪРЖАВА, Е СРЕД НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА САЩ    
НовиниТова е заявил в краткото си слово пред студенти от Международен колеж Албена по време на вчерашната си визита американският посланик Джон Байърли. Визитата на дипломата във висшето училище бе по покана на ректора доц. д-р Тодор Радев. Срещите със студенти често пъти са по-интересни, отколкото срещите с политици - призна посланикът. САЩ искат България да има една модерна демокрация.  САЩ не могат да се справят сами с глобалните предизвикателства на 21 век като болестите, бедността, трафика на хора, промените в климата - сподели дипломатът. Щатите се нуждаят от съюзници и ден след ден, след всяка подобна среща той се убеждава, че България е такъв съюзник.

Приемането на страната в НАТО и Европейския съюз е най-правилната насока. Българите постигнаха успехи. За да бъде България нормална държава, е необходимо още да се говори честно и открито за проблемите и недостатъците и те да намират място в медиите. И пред студентите посланик Байърли е коментирал въпроса с корупцията, като е дал за пример американски конгресмен, заловен с 80 000 долара в хладилника. Дипломатът е добавил, че корупцията в България пречи на инвеститорите от САЩ. Като друг проблем в страната пред чуждите инвестиции Байърли е посочил липсата на квалифицирани кадри. Недостигът на квалифициран персонал от инженери и техници е възпрепятствал фирмата "Дау кемикъл" да създаде в България голямо предприятие за слънчеви колектори.
Повече американски туристи ще дойдат в България, когато обслужването стане по-добро, е прогнозирал посланикът пред студентската аудитория. Туристите от САЩ предпочитат да усетят автентичността на страната и се радват на повече персонално внимание като гости. Модерни и нови хотели има навсякъде по-света, но местният уют е неповторим. Американците търсят и харесват уникалността. Голямо предимство на българите е, че са топли и гостоприемни хора.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ПО-СИЛНА ДЪРЖАВА, Е СРЕД НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди