изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:24 EEST
ЕДНА АКЦИЯ СТИГА ЛИ?    
ОбразованиеАктивно участие в обявената от община Добрич акция за пролетно почистване на детски градини, училища, дворове и прижилищни пространства. Към тази инициатива с младежки ентусиазъм и голямата си любов към училището си се присъединиха и учениците от СОУ "П.Р. Славейков".

Оборудвани със специални ръкавици за еднократна употреба, лопатки, метли, найлонови торбички, ученици и учители се заеха да изчистят района от постоянно нанасяните от вятъра безотговорно захвърлени отпадъци, найлони, хартии. Един своеобразен урок за човешкото отношение към околната среда получиха не само от малчуганите от началните класове, но и каките и батковците от горния курс. Най-активни пак бяха първолаците, както и децата от пети и шести клас. От големите отлична работа свършиха деветите класове.
Но остана проблемът - без постоянна грижа за града ни, безсмислено и отговорно отношение към обитаемата среда, просто без човешка съвест - дали едно почистване годишно стига? Или в другите дни може да се мятат торбички с боклуци от балконите, да се сипят пепелници с фасове върху главите на хората, да се замърсява това, което, според някои - "Не е наше"? А уж наричаме Добрич нашия град.
 


Сходни връзки

ЕДНА АКЦИЯ СТИГА ЛИ? | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЕДНА АКЦИЯ СТИГА ЛИ?
Автор: Anonymous да 2007-03-30 @ 15:01 EEST
  Минавайки покрай училище" П.Р.Славейков ",неприятно впечатление прави боклука,изтикан извън двора и обграждащ телената мрежа.Не е вярно,че всички деца са се включили с посочените средства,дори е имало такива,които не са имали ръкавици за еднократна употреба.Явно ръководство и някои учители,не осъзнават опасността от неизползването на такива.И...стига вече изтъркани клишета,които будят по-скоро тъжна усмивка,отколкото радост у читателя: " ...с младежки ентусиазъм и голямата си любов към училището...".
   Не е ли време за по-стойностна и реалистично показваща събитията журналистика?Защото на нас читателите ни омръзна от блудкави и сладникаво-елементарни статии!

ЕДНА АКЦИЯ СТИГА ЛИ?
Автор: Anonymous да 2007-03-30 @ 16:15 EEST

Няма нищопо-добро от това децата да свършат нещо добро и сами да си напишат материала и сами да си направят снимките. Ако не ти харесва, вземи ти събири боклуците около себе си, направи си снимки, напиши, че си направил нещо добро. Като не ти харесва, че децата правят нещо добро, чети си други сайтове. Хората не ти вземат пари за този сайт.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди