изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:35 EEST
ЦИК прие условията и реда за провеждане на предизборна кампания    
Европейски съюзСофия. Централната избирателна комисия (ЦИК) прие условията и реда за провеждане на предизборна кампания на изборите за европейски представители. Това съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов по време на брифинг, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Предизборната кампания ще се проведе между 20 април и 24 часа на 18 май. От 0 часа на 19 май до официалното обявяване на края на изборния ден – не по-късно от 21 часа на 20 май е забранено провеждането на каквато и да е форма на предизборна кампания, както и огласяването на временни резултати.
До 19 април пък трябва да бъде теглен жребият за номерата на изборните бюлетини, както и за поредността на излъчване на предизборните агитационни материали по обществените телевизия и радио – Българска национална телевизия (БНТ) и Българско национално радио (БНР).
Другите медии трябва да предложат еднакви цени и условия на всички кандидати за излъчване или публикуване на агитационни материали. Телевизиите и радиата с национален обхват трябва да съгласуват тарифите с ЦИК. Такова съгласуване не е необходимо за печатните медии. Тарифите трябва да бъдат обявени до 9 април.
Предизборната кампания може да се провежда във всякаква устна и писмена форма от кандидатите, политическите сили, коалициите или инициативните комитети, които са ги издигнали, както и от граждани. В предизборната агитация не могат да участва военнослужещи, държавни и общински служители, съдии, прокурори, следователи, служители на МВР. Началниците на поделения трябва да запознаят военнослужещите с платформите на всички кандидати.
Агитационните материали могат да се разлепват на определени от кметовете места, като ако бъде установено нарушение, материалите могат да бъдат иззети. В деня за размисъл и в изборния ден не може да има разлепени агитационни материали в изборните секции или на 50 метра от тях.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

ЦИК прие условията и реда за провеждане на предизборна кампания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди