изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 03:03 EEST
МЕНИНГИТ ПОКОСИ ТРИМА ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА    
ЗдравеТрима са починали от менингит от началото на годината в Добричка област от началото на годината. Това съобщи началникът на Инфекциозно отделение в болницата д-р Йовка Борисова.

 Тя обясни, че жертва на заболяването са станали хора на възраст над 60 години. Те постъпвали в отделението в много тежко състояние и в кома. Починалите се обръщали за лекарска помощ твърде късно. Ако бяха направили това преди да вдигнат много висока температура, да повръщат, да изгубят съзнание имаше голяма вероятност да бъдат спасени, обясни д-р Борисова. Според епидемиолози, броят на почиталите в Добричко от менингит от началото на годината не е висок и не буди безпокойство.
От РИОКОЗ в Добрич пък съобщават, че за март в областта са регистрирани 6 случая на менингит. Четири от тях, три от които в Добрич, са на вирусен менингоенцефалит. Другите два случая са бактериален менингоенцефалит с уточнена етиология и на менингококова инфекция. Д-р Цветкова от инспекцията обясни, че между случаите няма връзка.
Завишение на броя на острите заразни заболявания, регистрирани през март т.г. в сравнение със същия месец на 2007 г. отчитат от РИОКОЗ. През март м.г. те са били 140, докато през миналия месец - 241. Регистрирани са седем случая на паротит /заушка/. Д-р Цветкова обясни, че заболелите са основно студенти и между тях няма връзка. През март на територията на Добричка област има и 138 заболели от варицела. НДТ

 


Сходни връзки

МЕНИНГИТ ПОКОСИ ТРИМА ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди