изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:59 EET
ДОБРИЧ - ДОМАКИН НА СЕМИНАР ЗА ИНОВАЦИИ    
НовиниЗа постигането на широка обществена подкрепа и информираност, включването на нови предложения и идеи, насочени към иновационното развитие, управленският екип организира провеждането на семинар за област Добрич, който ще се проведе в петък, съобщиха от пресслужбата на областна управа.

За участие в него са поканени широк кръг участници - представители на държавното управление, академичните общности и бизнеса. Целта му е да се допринесе за създаване, насърчаване и внедряване на иновациите в нашата област.
През месец юни 2005 година стартира изпълнението на Проект №014664 по Шеста рамкова програма на Европейския съюз - направление "Изследване и иновации", който предвижда изработване на "Регионална иновационна стратегия за Североизточен район за планиране". Стратегията за насърчаване на технологичния трансфер и иновациите е в процес на разработване. Проектът ще приключи с конкретен план за действие, включващ изпълнението на пилотни проекти и подходящи програми за тяхното финансиране. С неговата реализация ще се постави основата за изграждането на мрежи за публично-частно партньорство, внедряването на иновации и нови технологии, ускорено развитие и повишаване на конкурентноспособността на местната икономика, се казва още в прессъобщението на областната управа. Координатор на проекта е Регионалната агенция за предприемачество и иновации - Варна, която е отговорна за цялостното изпълнение на предвидените дейности.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ - ДОМАКИН НА СЕМИНАР ЗА ИНОВАЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди