изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:35 EEST
ЧРЕЗ ТЕЛЕФОН И ИНТЕРНЕТ НАУЧАВАМЕ КЪДЕ ДА ГЛАСУВАМЕ    
Новини

Шестима добричлии стават на 18 години в изборния ден



В интернет страницата на Дирекция ГРАО - www.grao.bg/elections, гражданите вече могат да научат за номера и адреса на избирателната им секция за предстоящите избори за евродепутати. Справката може да бъде направена само с въвеждане на ЕГН и адрес. Информация къде ще гласувате от вчера можете да получите и по телефон.

Ако изпратите sms на номер 11111 за Глобул и Вивател и 11101 за МТел от мобилен телефон, който да съдържа EGN на латиница и десетте цифри на единия ви граждански номер, ще получите sms с номера на секцията и нейния адрес. Съобщението, което ще изпратите е на стойност 29 стотинки с ДДС за Глобул, 30 стотинки за МТел и 30 стотинки за Вивател. От стационарен телефон се набира номер 0800 14726. Той е безплатен за цялата страна.

Гражданите, които използват аналогов телефон, ще бъдат обслужени, след като съобщят ЕГН. При обаждане от цифров телефон, системата ще подкани абоната да въведе цифрите на ЕГН-то си и след това ще съобщи номера на секцията и нейния адрес.

НДТ научи, че над 6 милиона и 471 хиляди българи са включени в избирателните списъци. Според данните на "Грао", подадени в ЦИК, над 232 000 българи са заличени заради постоянен и настоящ адрес извън България и Евросъюза. Най-много от тях живеят в Турция. За всеки заличен ще има информация защо не е в списъка и няма да бъде допуснат да гласува. 260 българи ще навършат 18 години в изборния ден. Деветима души от Добричка област ще станат пълнолетни в изборния ден, като шестима от тях живеят в Добрич. Над 58 000 в страната ще гласуват за първи път на 20 май. НДТ

 


Сходни връзки

ЧРЕЗ ТЕЛЕФОН И ИНТЕРНЕТ НАУЧАВАМЕ КЪДЕ ДА ГЛАСУВАМЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди