изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:40 EEST
ЗАПОЧНА СТРОИТЕЛСТВОТО НА "КАЛИАКРИЯ II"    
НовиниИнвеститор на проекта е българо-шведската "Линекса пропърти" с изпълнителен директор Ангел Лингорски

Завърши строителството на "Калиакрия I" с инвеститор българо-шведската фирма "Линекса пропърти", съобщи за НДТ кметът на Каварна Цонко Цонев. Каварненският градоначалник добави още, че вече е започнало строителството на "Калиакрия II". През лятото първата част ще бъде официално открита. Комплексът засега има 104 апартамента, които вече са изкупени, като средната цена е била 1350 евро/кв.м. Пред журналисти при символичната първа копка на "Калиакрия I" А. Лингорски сподели, че целият комплекс ще бъде изграден на 3 етапа, като общо ще има 350 апартамента за 15 000 души. Сред купувачите на жилищата са датчани, норвежци, шведи, ирландци, англичани, холандци. Идейният архитектурен проект е на испанските архитекти Kloster & Notenson от Марбея. Очаква се продажбата на зелено на апартаменти от втората и трета части на комплекса "Калиакрия" да започне в края на лятото, началото на есента.
"Откриване ще направим също и на шотландски апартаментен комплекс, който вече е изграден" - съобщи още каварненският кмет Ц. Цонев. Той добави, че като цяло има голям интерес към земите в общината, особено в района на изграждащото се голф игрище "Тракийски скали". "В района на голф игрището парцели купиха ирландци, финландски инвестиционен фонд "Екоест" с управител Георги Крумов у нас. Интерес имаше и от шведската голф федерация" - каза още Ц. Цонев.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА СТРОИТЕЛСТВОТО НА "КАЛИАКРИЯ II" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди