изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:04 EET
ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НАВЪРШИХА ЕДНА ГОДИНА    
НовиниОтчет за дейността си направи координаторът за Североизточна България и член на националното ръководство на Камарата на частните съдебни изпълнители Слави Сербезов

На нарочна пресконференция вчера пред медии отчет за изминалата година направи частният съдия-изпълнител Слави Сербезов. Само за 1 година той има в отчета си вече 800 дела, по които има 29 жалби, от тях 20 са отхвърлени, 8 все още са без отговор от Добрички окръжен съд, а една е потвърдена, каза Сл. Сербезов. Сумата по делата е 7 949 663 лв., от които събраните са 1 509 508 лв. "Общо на територията на област Добрич работят 6 души частни съдебни изпълнители, като има още една бройка непопълнена. Делата на всички са над 2800 броя, като стойността им е над 21 млн. лв. Събраните средства са в размер близо на 4 млн. лв." - каза още Сл. Сербезов. Той изнесе данни и за страната, като статистиката показва, че общо в страната има 37 270 дела, чиято стойност е 339 558 651 лв. Като цяло събраните средства в страната от частни съдебни изпълнители е в размер на 89 386 884 млн. лв.
Новото, което предстои, е изпълнителите да имат достъп и до масивите на КАТ, за което в момента се водят преговори, каза Сл. Сербезов. "Вече имаме достъп до данните с информация на НОИ и ГРАО. Това ще улесни неимоверно работата ни, особено и като се споразумеем с КАТ, тъй като ще можем да получаваме бърза и точна информация и да запорираме движимо имущество на длъжници. Не са редки случаите в практиката ни, когато скъпите коли се укриват, за да не бъдат описани" - каза още Сербезов.
В най-скоро време с още една нова придобивка ще се сдобият частните съдебни изпълнители в страната. Всички ще разполагат със специален софтуер, с който ще се подобри работата им.
 


Сходни връзки

ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НАВЪРШИХА ЕДНА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди