изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:24 EET
ЛИПСВАЩИ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ ОТКРИ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА    
НовиниСредно по четири нарушения на проверка установяват инспекторите от дирекция "Областна инспекция по труда" в Добрич при посещенията си в обекти от сферата на сухопътния транспорт, производството на текстил, облекла, хотели и ресторанти, съобщи за НДТ директорът й Младен Мартинов.

Тя е част от националната кампания, организирана от агенция "Инспекция по труда". Нарушенията са свързани основно с трудовите договори, все още има случаи когато липсват реквизити по тях, не се спазва работното време, полага се извънреден труд, който не се заплаща според изискванията, не се спазват междудневните и междуседмични почивки, каза М. Мартинов. Имало и случаи, когато при прекратяване на трудови правоотношения не се начисляват обезщетения. Регистрирани са и няколко случая на липса на писмени трудови договори и започване на работа без договор.
За първото тримесечие на годината дирекция "Областна инспекция по труда" в Добрич е извършила 347 проверки като е съставила 63 акта за установяване на нарушения. Събраните суми от глоби и влезли в сила актове са на стойност 63 400 лева.
 


Сходни връзки

ЛИПСВАЩИ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ ОТКРИ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди