изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:14 EEST
188 ДОБРУДЖАНЦИ ПРОДАЛИ СОЦИАЛНОТО ГОРИВО    
НовиниОбщо 7 333 заповеди за отпускане на помощи за отопление с твърдо гориво за отминаващия си вече отоплителен сезон са били издадени на територията на Добричка област. На 825 кандидати е било отказано, сочат данните на Регионалната дирекция за социално подпомагане. Оттам информират, че целевата помощ за отопление с твърдо гориво е 170 лева, докато за миналия тя е била 160 лева. За срок от една година са лишени от право на такива помощи 188 лица и семейства от областта. Те са санкционирани за това, че не са използвали помощите по предназначение - във всички случаи ставало въпрос за това, че са изтъргували заповедите или доставените вече дърва, брикети или въглища.


След завишение на индивидуалните проценти, с помощта на които се определя диференцираният минимален доход за отопление, е разширен кръгът на лицата и семействата, които имат право на целева помощ за отопление с електроенергия, топлоенергия и природен газ. От 1 ноември м.г. дирекциите "Социално подпомагане" приемат молби-декларации за отпускане на целеви помощи за отопление. Общият брой на приетите в областта молби към края на февруари е 1623 за отопление с електроенергия и 5 за отопление с природен газ. Издадени са 1497 заповеди за отпускане и  126 за отказ. Крайният срок за подаване на молби-декларации за отопление с електроенергия и природен газ изтече в края на март т.г.
 


Сходни връзки

188 ДОБРУДЖАНЦИ ПРОДАЛИ СОЦИАЛНОТО ГОРИВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди