изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:52 EET
ХОЛАНДКА ОТ РОСЕН ЩЕ ГЛАСУВА ЗА БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ    
Новини

50-годишната холандка Джесика Алис Де Хеер, която от една година живее в генералтошевското село Росен, се е регистрирала да гласува на изборите за българските депутати в Европейския парламент. Новината за НДТ съобщи Лиляна Митева - началник на отдел „Административно обслужване” - Добрич.



Съпругът на Де Хеер също искал да пусне своя вот на 20 май, но той бил канадец и нямал право на вот. Г-жа Митева поясни, че чужденците, които имат адресна регистрация най-малко от три месеца на територията на страната и са от държави, които членуват в Евросъюза, имат право да се регистрират да гласуват за европарламента. Де Хеер е единственият чужденец, който живее в областта и се е регистрирал за изборите. Чуждите граждани обаче могат да бъдат дописвани в избирателните списъци в деня на изборите.

Маринка Желева - кметски наместник на село Росен, разказа, че семейството е купило старата сграда на закритото през 1967-68 г. селско училище. "Направиха ремонт и сега живеят там. Джесика е 50-годишна и, доколкото знам, се занимава с преводи на филми, а съпругът й - с музика. И двамата са много приятни, вече знаят малко български. Казват, че им харесва у нас и много обичат да се разхождат в полята” - разказа още М. Желева.

В Добричка област избирателите са 181 007, а с право на глас в Добрич са 90 502. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ХОЛАНДКА ОТ РОСЕН ЩЕ ГЛАСУВА ЗА БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди