изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:10 EEST
ФИНАЛЪТ НА ФУТБОЛНИЯ ТУРНИР "ИСКАМ ДА БЪДА" - В КАВАРНА    
СпортКаварна ще бъде домакин на финала на футболен турнир по проекта на Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ „Искам да бъда", съобщи пресаташето на общината Мария Сотирова. Проектът се провежда в рамките на Програмата за Десетилетието на ромското включване, която се осъществява от Министерския съвет на Република България, добавят още от кметството. Това е четвъртото издание на инициативата и тази година за домакин е избрана област Добрич.


Първият мач от първенството между детските отбори ще се проведе в събота в Добрич. На откриването на турнира се очаква да присъстват представители от ДАМС и партньорите по проекта - Програма за развитие на ООН и Българския футболен съюз. Финалите на турнира ще бъдат посветените на Международния ден на детето и ще се проведат на стадиона в Каварна на  1 юни.
Целта на проекта „Искам да бъда" е насърчаване на спортсменската игра (fair play) между отбори, в които участват млади футболисти с различен етнически произход, като възрастовата група е 14 и 15 години. Основната цел е да се подпомогне възпитанието в толерантност и социалната интеграция на  малцинствата в съответния регион.
По този повод днес в столицата ще се проведе пресконференция, в която участие ще вземат както постоянният представител на ООН в страната ни Нийл Буне и председателят на ДАМС - Весела Лечева, така и кметът на града - домакин на финала - Цонко Цонев.
 


Сходни връзки

ФИНАЛЪТ НА ФУТБОЛНИЯ ТУРНИР "ИСКАМ ДА БЪДА" - В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди