изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:18 EEST
ДРАГОМИР СТОЙЧЕВ ПРОПУСКА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО    
СпортДобричлията Драгомир Стойчев ще пропусне Европейското първенство по борба свободен стил за мъже, което започва в началото на следващата седмица в София.




Причината е, че той не можа да се пребори за титулярното място в кат. 96 кг, което стана притежание на основния му конкурент Димитър Кунчев. В шампионата ще се включат  близо 500 състезатели от 40 страни. Сред тях ще бъдат най-малко 5 олимпийски, 15 световни и 20 европейски шампиони.

Първенството е под патронажа на президента Георги Първанов и ще премине под знака на 75-годишнината на Българска федерация по борба (БФ Борба). Председател на организационния комитет е Валентин Йорданов, а почетен председател - шефът на ДАМС Весела Лечева. Цялото ръководство на ФИЛА ще пристигне в столицата ни, начело с президента Рафаел Мартинети, генералния секретар Мишел Дюсон и вицепрезидентите Матео Пеликоне, Теодорос Хамакос и Марио Салетниг.

Поне три медала ще преследва националният ни тим по свободна борба на Европейското първенство от 17 до 22 април в София. Това заяви старши треньорът на отбора Иван Цонов на пресконференцията преди началото на шампионата. Надеждите са свързани най-вече с лидерите в отбора - световният шампион Радослав Великов (55 кг), двукратният световен и четирикратен европейски първенец Серафим Бързаков (66 кг), световният шампион за юноши от 2005-а година Михаил Ганев (74 кг) и бронзовият медалист от Москва'2006 Анатоли Гуйдя (60 кг).

Очаква се Станка Златева да защити титлата си до 74 килограма при жените, въпреки че ще има сериозна конкуренция в лицето на силните състезателки от Русия, Украйна, Германия и Полша. НДТ

 


Сходни връзки

ДРАГОМИР СТОЙЧЕВ ПРОПУСКА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди