изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:59 EET
ОЩЕ ЕДИН СЛАБ МАЧ ЗА ФУТБОЛИСТИТЕ НА "ДОБРУДЖА"    
Спорт"Добруджа" - "Светкавица"  0:2 (0:1)

Футболистите на "Добруджа" изиграха поредния си слаб мач в първенството на Източната "Б" група. Пред около 2000 зрители те загубиха на стадион "Дружба" от "Светкавица" (Търговище) с 0:2. Като се има предвид, че търговищкият тим е сред най-неубедително представящите се състави през пролетта - пет загуби от шест мача, можем да добием представа какво означава тази домакинска загуба. Избраниците на старши-треньора Мирослав Кралев действаха хаотично и много рядко нападателите излизаха на стрелкови позиции. В интерес на истината трябва да отбележим, че първата голова ситуация бе пред вратата на гостите. В 22-та мин., след центриране на Румен Босилков от ъглов удар, Недко Ангелов насочи топката с глава към вратата на "Светкавица", но улучи напречната греда. Шест минути по-късно тимът на Търговище бе близо до откриване на резултата - след удар на Христо Александров защитник на "Добруджа" изби от голлинията. В 32-та мин. падна първият гол в мрежата на "жълто-зелените". След остро центриране отдясно на Венков защитникът Филип Флоров засече топката и я прати неспасяемо в своята врата. До края на първото полувреме играта се водеше предимно в централната част на терена и нищо интересно не се случи пред двете врати.

И след почивката липсваше идея в действията на добричките футболисти. Като че ли нямаше кой да им каже, че непрестанните центрирания в наказателното  поле на съперника са обречени на неуспех - снажните бранители на "Светкавица" с лекота печелеха единоборствата и обираха високите топки. Трябваше гостите да направят груба грешка, за да се стигне до голова ситуация. Грубата грешка обаче стана пред нашата врата. В 79-та мин., след неразчетени действия на бранителите в жълто-зелени екипи Диян Христов получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар прехвърли излезлия напред вратар Христо Николов. До края на срещата пред добруджанци се откриха две голови положения, но те ги пропиляха. В 86-та мин. Георги Няголов стреля силно, но стражът на гостите успя да избие в ъглов удар. Минута по-късно Румен Босилков се озова сам срещу вратаря на "Светкавица", но се засуети и не можа да нанесе точен удар.

Така футболистите на "Добруджа" загубиха един от най-важните си мачове за пролетния полусезон. Ако наистина толкова си могат, то няма да е изненада, ако в края на шампионата са на едно от последните две места в крайното класиране.

След мача старши-треньорът на домакините отново не яви на пресконференция. Сигурно е търсил причините за поредната загуба. Може би в близките дни ще разберем до какви изводи е стигнал. За съжаление, докато той продължава да ги търси, "Добруджа" все повече и повече затъва.

Състави :"Добруджа" - Николов, Ат. Георгиев (кап.), Флоров, Алексиев (46-Няголов), Ангелов (58-Господинов), Василев, Стефанов (75-Атанасов), Петров, Генчев, Кичуков, Босилков

"Светкавица" - Славев, Комитов (кап.), Стоянов, Дамянов, Хамдиев (38-Евг. Георгиев), Александров, Пл. Ангелов (60-Недков), Ив. Георгиев (64-Милев), Христов, Венков, Великов

Голмайстори: 0:1 Флоров (32-автогол), 0:2 Христов (79)

Жълти картони: Ат. Георгиев, Алексиев ("Добруджа"), Дамянов, Хамдиев (Светкавица)

Главен съдия: Пламен Божидаров

Помощници: Ангел Баялцалиев и Виктор Главински

Стадион "Дружба": 2000 зрители

 

 

 

 

МНЕНИЕ СЛЕД МАЧА

 

"НЕ ОЧАКВАХ ДА СПЕЧЕЛИМ ТОЗИ МАЧ"

Пламен ДОНЕВ, старши-треньор на "Светкавица"

 

След слабото ни представяне от началото на пролетта и многото кадрови проблеми не очаквах да спечелим този мач. Дори точка не очаквах да спечелим. Бях принуден да пусна в игра млади момчета, които досега не бяха играли в професионалния футбол - Цветан Иванов е роден през 1991 г. и е от юношите младша възраст, а Евгени Георгиев е от старшата ни възраст. Но момчетата играха с желание и се справиха със задачите. Да си призная, не очаквах така примиренчески да играе отборът на "Добруджа". Като че ли нямаше хъс у състезателите на домакините. Не виждах как ще ни вкарат гол с тези центрирания при нашите високи защитници. Днес "Добруджа" не беше онзи отбор, който очаквах да видя в Добрич. Отборът ви играе хаотичен футбол, без никаква идея, без хъс. Затова мога да кажа, че с минимални усилия "Светкавица" спечели мача. 

 


Сходни връзки

ОЩЕ ЕДИН СЛАБ МАЧ ЗА ФУТБОЛИСТИТЕ НА "ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди