изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:24 EEST
ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ПРИЕМА ПРОЕКТИ САМО ПО ПРОГРАМА "ЖИВОТНОВЪДСТВО"    
ЗемеделиеСамо по програма "Животновъдство" се приемат проекти в областната дирекция на Държавен фонд "Земеделие" в момента. Засега интересът не е голям, но се очаква да нарасне, съобщиха оттам.
С решение на УС на ДФ "Земеделие" трите инвестиционни програми на фонда временно бяха затворени.

Проекти се приемат само програма "Животновъдство", в направленията, насочени към развитие на сектор "Мляко", който е приоритетен както за страната, така и за Европейския съюз. Свободният лимит за 2007 г. за инвестиционно кредитиране е в размер на 10 362 521 лв. Чрез националната програма за подпомагане на инвестиционния процес в животновъдството земеделските производители могат да увеличат инвестициите в стопанството си, да създават животновъдни ферми, да закупуват племенни животни, както и да развиват производството на качествена животновъдна продукция за пазара. Средствата по програмата могат да се използват за купуване на племенни и продуктивни животни - бременни юници, крави, малакини, биволици, овце майки, шилета, дзвизки, както и за разплодни кози. Инвестицията може да се използва и за закупуване на машини и съоръжения за оборудване при отглеждане на животните, за ново строителство, както и за купуване и възстановяване на селскостопански постройки и пунктове за мляко. Чрез рефинансиране на търговските банки, които имат сключен договор с фонда, се подпомагат проекти както за ново строителство и реконструкция на селскостопански постройки за отглеждане на животни, така и за млекосъбирателни пунктове.
 


Сходни връзки

ДФ "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ПРИЕМА ПРОЕКТИ САМО ПО ПРОГРАМА "ЖИВОТНОВЪДСТВО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди