изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:45 EEST
НЕЗРЯЩИ ЗАМИНАХА ПО ПРОЕКТ ЗА РУМЪНИЯ    
НовиниПървата група от четирима членове на "Хобисклуб" - Добрич отпътуваха вчера за Констанца. Там те ще участват, заедно с четирима незрящи от румънския град, в обучение за работа с компютър и английски език. Пътуването е по линия на проект за трансгранично сътрудничество. Ръководител на проекта е Жени Бондар от Асоциацията на слепите хора в Констанца. Партньорството е реализирано, благодарение на съдействието на зам.-областния управител Михаил Стоев.

Вчера Ж. Бондар пристигна с микробус, за да вземе добричката група.  Беше посрещната с хляб и сол. По-късно с нея за Румъния отпътуваха председателят на клуба Иван Тодоров и Жана Петрова, Калоян Георгиев и Николай Пенашки. В Румъния в продължение на един месец те ще бъдат обучавани за работа с компютър, в чиято конфигурация има клавиатура за работа с брайлово писмо и софтуер, превръщащ компютъра в говоряща машина. По линия на проекта са осигурени четири такива компютърни конфигурации. След приключването му след 4 месеца, два от тях ще бъдат предоставени на "Хобисклуб".
 


Сходни връзки

НЕЗРЯЩИ ЗАМИНАХА ПО ПРОЕКТ ЗА РУМЪНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди