изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:10 EEST
Сияна Фудулова и Иво Сеферов ще положат клетва като народни представители тази седмица    
ПарламентСофия. Ваня Добрева, зам.-министър на образованието и науката, ще откаже да заеме депутатското място, което освободи депутатът от Коалиция за България Бойко Радоев, присъединявайки се към екипа на президента Георги Първанов. Това обясни говорителят на БСП Ангел Найденов след заседание на парламентарната група на Коалиция за България, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


Ваня Добрева можеше да заеме мястото на Радоев в качеството си на следващата след него в листата на БСП от парламентарните избори през 2005 г..
Найденов обясни, че местата на депутатите Евтим Костадинов, който оглавява Комисията по досиетата, и Апостол Димитров, член на комисията, ще бъдат заети съответно от Сияна Фудулова и Иво Сеферов. Очаква се тази седмица те да положат клетва като народни представители.
На въпрос дали ще бъде създадена временна комисия по искането на главния прокурор Борис Велчев за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата от Коалиция за България Тома Томов, Найденов отговори, че такава комисия ще има, но още не е обсъждано кой ще я оглави.
Ангел Найденов каза още, че по време на заседанието е имало оживена дискусия по законопроекта за промени в Закона за висшето образование. Той уточни, че е имало резерви по отношение на таксите за студентите и приема във висшите училища.
Маргарита КОЛЕВА
 


Сходни връзки

Сияна Фудулова и Иво Сеферов ще положат клетва като народни представители тази седмица | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди