изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:55 EEST
ДВЕ ОТЛИЧИЯ ЗА ОРИЕНТИРОВАЧИТЕ НИ    
Новини

Петима състезатели на клуб “Добротица” записаха участие в парковата купа по ориентиране "Велико Търново". Участваха около 250 състезатели от цялата страна.



Парковите състезания се характеризират с къси маршрути и се провеждат в паркове и населени места, ни информираха от добричкия тим. Състезанието е било много зрелищно, понеже се е провело изцяло в прочутото с туристическите си обекти село Арбанаси. Най-добре от добричките състезатели се е представил Красимир Ненов. Той е спечелил сребърен медал в група М 50, като изминал маршрут с дължина 1700 м, измерен по въздушна линия, за време 15,08 мин. Много добре се е представил и Смилен Трифонов в група М 55, който успял да спечели бронзов медал с време 14,58 мин. за маршрут с дължина 1600 м. На 4-то място в същата група се е класирал Димо Петров, изостанал само на 12 секунди. Ваня Банкова от ФСГ "Васил Левски" се е наредила на 6-о място в група за девойки до 16 години.

След това добричлии са се включили и в състезанието за НК "Велико Търново" в гората край село Шемшево - западно от В.Търново. Маршрутите са били дълги, гората на места трудно проходима, а релефът - с много дълбоки дерета и стръмни наклони. Този ден са участвали около 400 състезатели, понеже състезанието е кръг от световната купа и носи точки на класиралите се до 20-о място.

Ваня Банкова при Ж 16 се е класирала на 15 място. Гергана Ненова от ЕГ "Гео Милев" при Ж 20 се е наредила на 9-о място. Красимир Ненов при М 50 останал на 4-то място. Димо Петров при М 55 станал 9-и, а Смилен Трифонов - 12-и.

На 30 април и 1 май състезатели на СКО "Добротица" ще участват в състезанията за НК "Вариант 5" край Търговище. На 5 май ще се проведе състезание за купа "Капитан Петко войвода" в местността Побити камъни край Варна. На 10 май, послучай патронния си празник, ХГ "Св.Св. Кирил и Методий" ще проведе състезание по ориентиране в градския парк. НДТ

 


Сходни връзки

ДВЕ ОТЛИЧИЯ ЗА ОРИЕНТИРОВАЧИТЕ НИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди