изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:20 EET
ЗАСИЛВАТ КОНТРОЛА СРЕЩУ ПОЖАРИ В ЗАЩИТЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ    
ЕкологияОт РИОСВ - Варна, съобщават, че се засилва контролът по опазване на защитените територии с цел недопускане на пожари в тях.  В периода от 1.04. до 30.10. в пожароопасните райони на защитените територии - изключително държавна собственост, е организирано специализирано наблюдение от експертите на екоинспекцията по утвърден график, допълват още от инспектората. 

В региона, контролиран от РИОСВ-Варна, защитени територии - изключителна държавна собственост са резерватите - "Калиакра" и "Камчия", поддържаните резервати - "Балтата", "Киров дол", "Върбов дол", "Вълчи преход" и "Калфата". Директорът на екоинспекцията Синан Мехмед вече е издал предписания до кметовете на общините, на чиято територия има защитени територии за недопускане на палежи на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви.
В заповедта са записани конкретни мерки и указания за координирани действия на регионалните структури на МОСВ, МЗГ, пожарната и Гражданска защита. Описани точно задълженията и на кметовете на съответните общини. На нарушителите ще се налагат глоби - за физически лица от 500 до 5 000 лв., а за юридически - от 1000 до 10 000 лв., добавят още от прессцентъра на екоинспекцията.
 


Сходни връзки

ЗАСИЛВАТ КОНТРОЛА СРЕЩУ ПОЖАРИ В ЗАЩИТЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди