изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:26 EEST
МАЛЧУГАНИ ОТ ОУ "ХР. СМИРНЕНСКИ" ВЛЯЗОХА В ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ II    
ОбразованиеВчера официално бе открито второто издание на "Детска полицейска академия", на което присъстваха директорът на ОД "Полиция" - Добрич, комисар Ивелин Петров, секретарят на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни Росица Добрева, директорът на ОУ "Хр. Смирненски" Иванка Димова и секретарят на община Добрич Румен Русев. Това е втората година от проекта, който реализират съвместно институциите.

Р. Русев заяви, че в академията са се включили над 1000 деца от четири училища, като обучението им преминава през различни модули. Петокласникът Петър Радославов изрази пред всички радостта на съучениците си и тяхната готовност да се запознаят по-отблизо и подробно с работата на хората на реда, както и да дадат своя принос за спокойствието в града.
Тази година второто издание на академията ще продължи до 1 юни, като децата ще преминат обучение в три модула. В рамките на тези обучения ще имат възможността да се запознаят с работата на пътните полицаи, ще патрулират заедно с полицаи и служебни кучета в градския парк, ще осъществяват контрол по паркирането и преминаването на пешеходци на контролирани кръстовища в града. Децата ще имат и теоретична подготовка за работа със стрелково оръжие "Макаров". Накрая обучението в академията ще приключи с теория и практика по бойно-приложни техники за самоотбрана.
 


Сходни връзки

МАЛЧУГАНИ ОТ ОУ "ХР. СМИРНЕНСКИ" ВЛЯЗОХА В ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ II | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди