изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:48 EEST
ОТВАРЯ ВРАТИ ПЪРВАТА У НАС КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ    
НовиниПриемът на студенти за академията започва още тази кампания. Инвестицията, която Международният колеж Албена направи съвместно с холандското правителство, е в размер на повече от 1.5 млн. лв., съобщи ръководителят на висшето училище доц. Тодор Радев

За първи път в страната ни ще бъде отворено специализирано учебно заведение за подготовка на майстор-кулинари и мениджъри на кулинарна продукция. Това съобщи за НДТ ръководителят на Международния колеж Албена в Добрич доц. Тодор Радев. Академията ще приема студенти за учебна 2007/2008 година. "Академията ще подготвя специалисти след средно образование. Тя е организирана съвместно с холандската фирма "HRC", която е с много голям международен опит по отношение на кулинарния мениджмънт и работи с най-големите хотелски вериги в света - "Хилтън", "Шератон", "Хаят" и други. Идеята ни е да превърнем академията в център за обучение на майстори-готвачи и мениджъри на кухненска продукция в Източна Европа" - добави още доц. Радев. Първият прием започва още тази година, като наесен ще бъдат сформирани от 2 до 3 групи студенти и между 25 и 40 души ще имат възможността да се обучават в тънкостите на кулинарното изкуство от най-добрите майстори в света. Семестърът ще струва 780 евро, но в рамките на обучението студентите ще имат два пъти петмесечни стажове в големи хотелски вериги, които ще бъдат заплатени, добави още Т. Радев. Студентите ще получават заплащане за стажовете си по 1000 долара. Кандидатстването ще става с интервю и тест по английски език. Ръководителят на колежа обаче добави, че ще се приемат и студенти с нулево ниво английски език, които ще имат възможност да преминат в началото на учебната година ускорен курс по езика.
Доц. Радев добави още, че академията ще бъде с най-модерното кухненско оборудване. "Предвиждаме една от залите да бъде за т.нар. кулинарити театър, т.е. демонстрационна зала, където ще се правят различни шоута. Тя ще може да се ползва и като тв зала, откъдето да се снимат и предават шоута. Ще има възможност и за он-лайн презентации, така че студентите да могат да наблюдават работата на майстор-кулинар от Ню Йорк, например, и да задават въпроси" - разказа още доц. Радев.
Над 1.5 млн. лв. е инвестицията за изграждането на академията. Повече от половината от средствата били предоставени по линия на холандското правителство като безвъзмезден гранд. Очакванията на ръководството на колежа са сред първите студенти да има освен от България, също и от съседните ни страни.
 


Сходни връзки

ОТВАРЯ ВРАТИ ПЪРВАТА У НАС КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОТВАРЯ ВРАТИ ПЪРВАТА У НАС КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ
Автор: Anonymous да 2007-04-19 @ 10:33 EEST
Kato zamisal e powe4e ot strahotna ideja. S podobni obe6tanija wleznaha dosta hora w razli4nite specialnosti. No samo edna se kotira - anglijskata programa na hotelski menidjmentл.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди