изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:19 EET
ЕКОИНСПЕКЦИЯТА ЗАБРАНИ СЪБИРАНЕ И ПРОДАЖБА НА ОХЛЮВИ ДО 10 МАЙ    
ЕкологияВ нарочно прессъобщение РИОСВ-Варна, напомня, че са забранени събирането и продажбата на охлюви до 10 май. Разрешеният период за събиране и изкупуване на живи охлюви за търговски цели или фермерно отглеждане е от 10 май до 30 юни.

От екоинспекцията припомнят още, че минималният размер на охлювите, които се продават, не може да бъде под 28 мм в диаметър. Директорът на РИОСВ - Варна е дал предписания на пазарите в Добрич и Варна, с които да бъдат запознати всички търговци. Право да изкупуват и търгуват с охлюви, както и да ги изнасят през граница, имат физически и юридически лица, които са регистрирали изкупвателни пунктове за охлюви в регионалните инспекции за околната среда и водите. Срокът за регистрация е до 1 май всяка година. При констатирани нарушения се налагат на физически лица глоби от 100 до 1 000 лева, а на юридически лица - имуществена санкция от 200 до 5 000 лева, добавят още от екоинспекцията.
 


Сходни връзки

ЕКОИНСПЕКЦИЯТА ЗАБРАНИ СЪБИРАНЕ И ПРОДАЖБА НА ОХЛЮВИ ДО 10 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди