изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:28 EEST
Муамар Кадафи отказа да обсъди с Джон Негропонте съдбата на българските медици    
По светаВашингтон. Либийският лидер Муамар Кадафи отхвърли възможността заместник-държавният секретар на САЩ Джон Негропонте да посети Джамахирията, възпрепятствайки по този начин усилията на Вашингтон за възобновяване на отношенията между двете страни, предаде АФП.

В специално изявление говорителят на Държавния департамент Шон Маккормак отбеляза, че Кадафи е игнорирал предложението на САЩ за среща с Негропонте, който трябваше да проведе разговори с официални либийски лица по време на еднодневното си посещение в Триполи. “Заместник-държавният секретар не се срещна с Кадафи и други високопоставени лица”, каза Маккормак, като отбеляза, че либийската страна не е предоставила конкретни причини за решението си. “За съжаление някои от лицата, взимащи решения в Либия, са непредсказуеми в действията си”, каза още Маккормак.
Говорителят на Държавния департамент на САЩ заяви още, че в плановете на Негропонте е било включено обсъждането на въпроси, касаещи съдбата на осъдените на смърт пет български медицински сестри и палестински лекар, а също така обстановката в Дарфур и двустранните отношения.
Негропонте е най-високопоставеният американски представител, който трябваше да посети Либия, през последните 50 години.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Муамар Кадафи отказа да обсъди с Джон Негропонте съдбата на българските медици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди