изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:18 EEST
КОРОЗИРАЛА АВИАЦИОННА БОМБА ОТКРИХА КРАЙ С. КАРАПЕЛИТ    
Ред и сигурностКорозирала авиационна бомба е открита при изкопни работи край добричкото село Карапелит, съобщиха от областна дирекция "Полиция".

Тя е намерена на 17 април от Георги Николов, който я отнесъл в дома си. След подаден сигнал в полицията районът е отцепен и е информирана дирекция "Гражданска защита". Вчера се очакваха сапьори от ВВС от Долна Митрополия, за да взривят находката.
Авиобомбата е открита на полигона на бившата Авиобаза в Добрич край близкото село Карапели. Полигонът на времето е бил разположен на около 200 декара, които в момента са общинска мера. Бомбата е с размери около метър. По номенклатура тя тежи 100 килограма, но била с изгорял двигател и счупен взривател. По тази причина не се е взривила, обясниха от "Гражданска защита". От там допълниха, че находката представлява управляема бомба, тип ракета, която се изстрелва. Половината от нея е взривно вещество, а другата част - управляем двигател.
От край време в селото се знае, че мястото е бивше ВВС-стрелбище, коментират местни. Районът никога не бил ограждан, но има предупредителни табели. Не било изключено на дълбоко все още да има бомби и снаряди. Преди пет години от взривила се на бившия полигон бомба загинаха двама роми от шуменско. НДТ

 


Сходни връзки

КОРОЗИРАЛА АВИАЦИОННА БОМБА ОТКРИХА КРАЙ С. КАРАПЕЛИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди