изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:19 EET
Отнемат почетния знак на София на Муамар Кадафи    
НовиниСофия. Да бъде отнето присъденото отличие Почетен знак на София на либийския лидер Муамар Кадафи е гласувала на днешното си заседание Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания.

Това съобщи за Агенция “Фокус” общинският съветник от ССД и член на комисията Константин Тилев. Решението за отнемане на почетния знак ще бъде гласувано от Столичния общински съвет на следващото му заседание.
Искането за отнемането на отличието бе на кмета на София Бойко Борисов заради несправедливия процес срещу българските медицински сестри.
Почетният знак на София е присъден на Кадафи на 16 юни 1978 година. Тогавашният Софийски градски народен съвет (СГНС) удостоява с Почетния златен знак на София генералния секретар на Генералния секретариат на Генералния народен конгрес на Социалистическа народна Либийска арабска джамахирия за неговия принос в развитието на отношенията между Народна република България и Социалистическа народна Либийска арабска джамахирия.
Мартина БОЗУКОВА
 


Сходни връзки

Отнемат почетния знак на София на Муамар Кадафи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди