изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:14 EEST
УЧЕНИЦИ И ПОЖАРНИКАРИ ПРОВЕДОХА ПРАКТИЧЕСКО ЗАНЯТИЕ    
НовиниВ края на миналата седмица възпитаниците на професионалната гимназия по механотехника и електротехника "М.В. Ломоносов" в съответствие с плана за действия при бедствия, аварии и катастрофи, съвместно с Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" се проведоха практическо учебно занятие за евакуация на пребиваващите в сграда при екстремални ситуации.

Разиграването на плана имаше за цел всеки да запомни какво трябва да прави в случай на реално бедствие. По време на занятието бяха упражнени действия евакуация на пострадали от сградата на училището, гасене на пожар, поставяне на противогази и оказване първа помощ на пострадал. В учението се включи младежкият отряд на БЧК към училището, който оказа първа помощ на пострадали при евакуацията. При проведения след занятието разбор инспектор Росен Колев посочи допуснатите пропуски, като даде добра обща оценка на учебното занятие.
     "Благодарение на ежегодното провеждане на практическите учебни занятия в професионалната гимназия, учениците придобиха умения за действия в реална ситуация" - каза инспектор Колев. Колективът на училището изказва благодарност на дежурния екип на РС "ПБЗН" за навременната и бърза реакция.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ И ПОЖАРНИКАРИ ПРОВЕДОХА ПРАКТИЧЕСКО ЗАНЯТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди