изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:58 EEST
РАЗЯСНИХА НА ШКОЛСКИ ДИРЕКТОРИ ТЕСТОВЕТЕ ЗА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ    
ОбразованиеВ петък се проведе съвещание на директорите на училища и началника на РИО на МОН Рина Иванова. Пред своите колеги тя разясни как ще се проведат тестовете за четвъртокласници.

За НДТ началникът на инспектората обясни, че има определени конкретни дати по четирите предмета, които ще важат за всички ученици от четвърти клас в цялата страна. На 14 май ще бъде тестът по Човек и общество, на 15 - по Български език и литература, на 16 - по Математика и на 18 - по Човек и природа. "Тестът по всеки един от предметите ще е един учебен час. В цялата страна ще започват в 10 часа. Целта е да се видят натрупаните знания по предметите, но в никакъв случай оценките от тези тестове няма да окажат влияние върху годишните оценки на децата" - добави още Р. Иванова. Що се отнася до приема след седми клас, Р. Иванова заяви, че там няма никакви промени. "Условията са същите, както досега в последните години. И тази година хронично болни деца ще бъдат приемани в професионалните гимназии без прием" - добави още началникът на инспектората в Добрич.
 


Сходни връзки

РАЗЯСНИХА НА ШКОЛСКИ ДИРЕКТОРИ ТЕСТОВЕТЕ ЗА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди