изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:19 EEST
ВДИГНАХА ЦЕНАТА НА НАЙ-КУПУВАНИЯ ХЛЯБ    
НовиниДвете големи хлебопризводителни фирми в Добрич - "Савимекс" и "Добруджански хляб", вдигнаха цената на насъщния, казаха за НДТ търговци. Увеличението е с около 7-8 %, според тях, като производителите посочили като причина увеличените цени на консумативите за производството на хляб. Проверка на НДТ установи, че средно в града увеличението е с 15 стотинки.

700-грамовите самуни "Вива тера" на "Савимекс" и "Нашенски" на другия голям хлебопроизводител вече се продават за по 65 стотинки.  Каварненската хлебопекарна, която е един от доставчиците на хляб в Добрич, продължава да държи цена, добавиха още търговци. Самунът от най-масовия хляб струвал 75 стотинки.
Регионалният председател на браншовата организация на хлебопроизводителите и сладкарите Тошко Няголов, който е и производител на хляб, заяви за По-добрия вестник, че според него двата големи завода са вдигнали цената, защото в последно време  брашното е поскъпнало със 7-8 %, а маята - с 15 %. "Аз като производител не смятам да пипам цената, тъй като от известно време продавам на 75 стотинки нарязания и на 70 стотинки ненарязания хляб" - каза още Т. Няголов.
 


Сходни връзки

ВДИГНАХА ЦЕНАТА НА НАЙ-КУПУВАНИЯ ХЛЯБ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВДИГНАХА ЦЕНАТА НА НАЙ-КУПУВАНИЯ ХЛЯБ
Автор: Anonymous да 2007-04-24 @ 12:36 EEST

Пишете дали "Добруджански хляб"АД е вдигнал цената на хляба и във Варна,където го продават за 40 стотинки.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.49 секунди