изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:12 EET
ПОРЕДНОТО ПОКАЗНО УБИЙСТВО В СОФИЯ: Майката на Константин Дишлиев убита в столицата - ОБОБЩЕНИЕ    
Ред и сигурност Майката на Константин Дишлиев Йорданка Запрянова е убита, научи БГНЕС. 50-годишната жена е намерена мъртва в жилището й на ул.“Горски пътник“ 47 в столичния квартал Лозенец. Тя е с няколко огнестрелни рани.

Свидетел под прицел (ОБЗОР)
24 април 2007 | 18:25 | Агенция "Фокус"
София. Към 11 часа днес в дома си на улица "Горски пътник" 47 е намерена мъртва 50-годишната Йорданка Запрянова. Шест куршума са причината за смъртта й. Убитата е майка на застреляния през 2005 година Константин Дишлиев. Той е прострелян близо 10 пъти в главата и тялото, когато излизал от индийския ресторант “Тадж Махал” и отивал към колата си. Името на убития фигурира в около 10 фирми, а бизнесът, с който се е занимавал Дишлиев е свързан най вече с лизингови оферти. Името на Дишлиев се свързва с Евелин Банев-Брендо, който преди седмица получи най-тежката мярка за неоклонение “задържане под стража”. Той е обвинен за участие в организирана престъпна група, която е извършвала финансови операции и сделки с имущество, за които знаят и предполагат, че е придобито по престъпен начин. Името на Брендо се свързва и с трафика на кокаин в България.
“Убитата Запрянова е трябвало днес да даде показания по досъдебното производство срещу Евелин Банев”, посочи градският прокурор на София Николай Кокинов.
Това е трябвало да бъде трети разпит пред прокурор на майката на убития Константин Дишлиев. Запрянова е щяла да даде днес подробности относно бизнеса на Банев. Кокинов допълни още, че убитата не е получавала заплахи, но при последния й разпит в Национална следствена служба тя е дошла с частен охранител, който е бил въоръжен. Йорданка Запрянова е била един от ключовите свидетели срещу Брендо, но убийството нямало да попречи на производството. Основната версия е свързана със свидетелските показания на Запрянова. Работи се и по още няколко версии относно лични или бизнес интереси на убитата. Запрянова е водила и имуществени спорове с една от снахите си Десислава Дишлиева. Очаква се тя да бъде разпитана утре. Кокинов определи убийството като “безпрецедентен случай и явно доказателство, че прокуратурата и полицията са стигнали до високите етажи на престъпността”.
По случая се провежда полицейско дознание в Столична дирекция “Полиция” срещу неизвестен извършител.
Ще бъдат взети мерки останалите свидетели по производството да бъдат охранявани.
Убиха майката на разстреляния Константин Дишлиев
24 април 2007 / News.dir.bg
Майката на Константин Дишлиев - Йорданка Запрянова, е открита застреляна в дома й в столичния кв. Лозенец, съобщи БГНЕС. Дишлиев бе разстрелян на 15 май 2005 г. на излизане от индийския ресторант "Тадж Махал" в София.
Приятел на 50-годишната жена я намерил мъртва в дома й на ул. "Горски пътник" 47. По тялото й има няколко огнестрелни рани. Междувременно стана ясно, че съдебните органи не са поискали специални мерки за защита на Запрянова, която е свидетел по делото срещу Евелин Банев-Брендо. Брендо е баджанак на Дишлиев. Убитият бе шеф на финансовата къща “Прайвът Файнънс Юнион", за която се говори, че е на братята Николай и Красимир Маринови-Маргините. С името на Дишлиев се свързваха и информации за трафик на кокаин в Латинска Америка за Европа, припомня Дарик. Съпругата на Константин Дишлиев - Десислава, е обвиняема в процеса срещу Брендо. Брендо е сред основателите на "Източни финанси" ООД заедно с Петър Петров-Амигоса и убития Иван Тодоров-Доктора. Софийският градски съд му наложи на 20 април мярка за неотклонение “задържане под стража”. Той е задържан по обвинение за участие в организирана престъпна група, която е извършвала финансови операции и сделки с имущество, за което се предполага, че е придобито по престъпен начин. Днес градският прокурор Бойко Найденов съобщи, че Брендо е задържан по производство за контрабанда на наркотици, пране на пари и контрабанда на цигари.
 
БГНЕС научи, че съдебните органи не са поискали специални мерки за защита на Запрянова, която е свидетел по делото срещу Евелин Банев-Брендо. Той е сред основателите на“Източни финанси“ ООД заедно с Петър Петров - Амигоса и убития Иван Тодоров - Доктора. Тази сутрин пред БГНЕС градският прокурор Бойко Найденов съобщи, че Брендо е задържан по производство за контрабанда на наркотици, пране на пари и контрабанда на цигари. БГНЕС припомня, че 28-годишният Константин Дишлиев бе разстрелян на 15 май 2005 г. на излизане от индийския ресторант“Тадж Махал“ на ул.“11 август“ в столицата преди да влезе в джипа си Порше Кайен. /БГНЕС
 
Майката на Константин Дишлиев убита в столицата - подробности 2
БГНЕС - 24 Април 12:04
Майката на Константин Дишлиев Йорданка Запрянова е жената, която бе открита днес застреляна в дома й в столичния квартал Лозенец, научи БГНЕС.
Както БГНЕС съобщи, 50-годишна жена бе намерена мъртва в жилището си в столицата. Тя е с няколко огнестрелни рани. БГНЕС научи, че съдебните органи не са поискали специални мерки за защита на жената, която е свидетел по делото срещу Евелин Банев-Брендо. Той е сред основателите на“Източни финанси“ ООД заедно с Петър Петров - Амигоса и убития Иван Тодоров - Доктора. Тази сутрин през БГНЕС градският прокурор Бойко Найденов съобщи, че Брендо е задържан по производство за контрабанда на наркотици, пране на пари и контрабанда на цигари. /БГНЕС
 
 


Сходни връзки

ПОРЕДНОТО ПОКАЗНО УБИЙСТВО В СОФИЯ: Майката на Константин Дишлиев убита в столицата - ОБОБЩЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди