изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:51 EEST
ЖРЕБЕЦ НАХАПА СЛЕД СЕКС ДВАМА ДУШИ И ГИ ПРАТИ В БОЛНИЦАТА    
Новини
Кон е нападнал вчера сутринта двама добричлии, а собственика си настъпил. Инцидентът е станал около 7,30 часа близо до блок 13 в жк "Балик".
Пострадалите мъже са Никола Цанев /48 г./ и Димитър Иванов /52 г./. Те били ухапани и потърсили медицинска помощ в спешното отделение на "Многопрофилната болница за активно лечение". Не се е наложило настаняване в болницата.
Лекари обясниха, че ухапването от кон не е опасно, но травмата е сериозна, тъй като конят има мощна челюст.

За случая са били алармирани полиция, "Гражданска защита" и РВМС. Пред НДТ ветеринарният лекар д-р Иво Дженков сподели, че полученият при него сигнал е бил за "разбеснял се кон". Той отишъл на посоченото му място на инцидента. Там се уверил, че животното не е болно. Конят - обикновен каруцарски кон, кестеняв, е здрав, но очевидно злонрав, обясни д-р Дженков. Когато той е отишъл, конят е пасял отвързан  в пшенична нива зад бензиностанцията в кв. "Балик". При приближаване на сам човек към него, той също тръгвал насреща, за да го сплаши. Когато го ограждали няколко души, жребецът започвал да отстъпва.
Собственикът на коня, който е от ромски произход,  обяснил, че го е купил преди три дни от Карапелит. Тогава животното не проявило характера си. Сутринта вчера жребецът покрил кобила. Затова д-р Дженков предполага, че е бил превъзбуден след това и с поведението си е проявявал инстинкт за пазене на стадо,  тъй като заедно с него е пасял и друг бял кон. 
Д-р Дженков е препоръчал на собственика на животното  да го подкара към затворено пространство. Така станало по-късно. Стопанинът и приятелите му успели да го прилъжат с вода към двор, тъй като животното ожадняло. Те го вързали за каруцата, с която го разходили. По-късно, когато ветеринарният лекар отново посетил мястото, намерил животното здраво вързано с верига към каруцата. Конят се хранел с трева. Тогава д-р Дженков го разгледал отблизо. И отново установил, че жребецът е здрав. Той имал ожулвания, но те били в района на врата. Предполага се, че са от хомота, а не от удари. Специалистът заключи, че поведението на коня е било нормален инстинкт. Може би, просто животното е било поставено в ненормалната среда на града.
Оказва се, че няма нормативна уредба - нито Закона за ветеринарно-медицинска дейност, Нито наредбата на община Добрич за опазване на обществения ред, която да забранява коне да пасат отвързани в рамките на града. А за жителите на крайните добрички квартали конете са присъщ транспорт. В Добрич може да се видят отвързани животни да пасат не само в покрайнините на града, но и в близост до централни булеварди, дори и, оставени без надзор от стопанина си, да поемат по новоасфалтираните основни улици.      
Общинската наредба забранява отглеждането на селскостопански животни в апартаменти, тераси, мазета, тавани, гаражи и дворове на територията на града. Не е разрешена пашата на селскостопански животни на територията на паркове, градини, на депата за отпадъци, в дворовете на училищата, културните и здравни заведения, както и на местата, забранени за паша по силата на закон, подзаконов нормативен акт или акт на органите на местната власт.
 


Сходни връзки

ЖРЕБЕЦ НАХАПА СЛЕД СЕКС ДВАМА ДУШИ И ГИ ПРАТИ В БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди