изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:45 EEST
10 МАЙ Е СРОКЪТ ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА "ПЕТОЛЕВКИ"    
НовиниКрайният срок за подаване на документи за подаване на документите по 52 ЗИХУ - т.нар. петолевки или целеви помощи за придружител. Формулярите могат да се вземат, както НДТ вече съобщи, в офиса на Организацията на слепите, която се намира по бул. "Русия" №88. Право на тези помощи имат хората с първа група инвалидност по зрение. Вече са разпратени писмата на правоимащите, които живеят в областта - в общините Добричка, Балчик, Крушари и Тервел. Те са около 120.

Все още малка част от хората от Добрич, които имат право на такава помощ, са взели документи, каза председателката на Организацията на слепите в Добрич Паунка Пеева. И уточни, че такова право имат около 200 души от Добрич, а за цялата област те са около 300. Документите, които сега се подават, важат за цяла година. Инвалидите от тази категория, имат право на до 10 часа помощ от придружител за този период.
П. Пеева напомни, че организацията продължава да набира кандидати да участват в организираната екскурзия до Рилския манастир и Рупите, която ще се проведе на 25, 26 и 27 май. До момента са се записали 30 души. Има около 20 свободни места. Могат да участват и нечленове на организацията, уточни П. Пеева.
 


Сходни връзки

10 МАЙ Е СРОКЪТ ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА "ПЕТОЛЕВКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди