изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:38 EEST
ПОБРАТИМЕНИТЕ ГРАДОВЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ИЗЛОЖБА    
НовиниКукли, облечени в национални полски носии, сувенири от Китай, фото албуми, символи на побратимените градове - това са само част от експонатите, които ще бъдат подредени в изложбата "Градове - побратими", съобщават от кметството. Тя е посветена на Световния ден на побратимените градове, който се чества всяка последна неделя на април. Изложбата ще бъде открита от 17 часа днес в Художествената галерия. Както НДТ вече писа, в нея ще бъдат показани материали и сувенири от побратимените на Добрич 11 града.

Партньорствата са с Нови Сонч /Полша/, Залаегерсег /Унгария/, графство Есекс /Великобритания/, Шафхазуен /Швейцария/, Саратов /Русия/, Пинск /Украйна/. В пресинформацията на общината се посочва, че интерес представляват оригиналните китайски сувенири за стена с образи от китайската култура, подарени от град Голмуд. В изложбата са включени и почетни плакети и традиционни сувенири от град Кавадарци /Македония/ и Къркларели /Турция/. Посетителите на изложбата ще могат да се запознаят с Хартата на приятелството. Тя бе подписана през 2006 г. в Добрич от представителите на всички 11 побратимени града. Ще могат да се видят и оригиналните споразумения за партньорства.
С изложбата "Градове - побратими" общината си поставя целта да популяризира своите партньорства. Оттам напомнят, че най-старото сътрудничество е с унгарския град Залаегерсег и датира от 1992 г. Най - новото е от 2003 година и е с полския Нови Сонч.
 


Сходни връзки

ПОБРАТИМЕНИТЕ ГРАДОВЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ИЗЛОЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди