изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:14 EEST
Зоя Иванова и Татяна Шарланджиева изнасяли секретна информация към Румен Овчаров, заяви Ангел Александров    
НовиниСофия. Татяна Шарланджиева и Зоя Иванова още от началото на разследването са изнасяли информация към лица, разследвани от специалните служби. Това каза директорът на Националната следствена служба Ангел Александров пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус".

По думите на Александров, следователките са вземали конкретни мерки за укриване на откритите пари в сейфовете на Валентин Димитров. В един момент на производството се е стигнало до разследване на факти, свързани с националната сигурност. Заради това Александров си кореспондирал с главния прокурор Борис Велчев. Информацията обаче ставала достояние на министър Румен Овчаров.
Първата справка, която Александров е изпратил на Велчев на 19 февруари, минала и през наблюдаващия прокурор Божидар Джамбазов.
Поради тази причина шефът на следствието заподозрял, че от Джамбазов изтича информацията. Затова втората справка била изпратена на Велчев чрез оперативен способ. Оказало се, че директно Зоя Иванова и Татяна Шарланджиева информирали Румен Овчаров.
След въпросните справки енергийният министър проявил “недоволство”.
“Има лица в тази страна, които си мислят, че могат да раздават България на концесия и то на приятелите си”, посочи Александров и допълни, че в края на 2006 г. той започнал да получава заплахи, че ще бъде унищожен с компромати.
“Работата на следователя е такава, че той се докосва до неща, като скритата приватизация, каквато се е готвела за “Булгартабак”, каза Александров и не пожела да даде повече подробности, тъй като по случая се водела проверка.
“Не помня случай, в който представител на държавна институция да бъде заплашван и то не просто заплашван, а мотивиран да спре да работи в посоката, която не е изгодна на въпросното лице, а въпросното лице е Румен Овчаров”, обясни Александров и допълни, че лицето, което защитава Овчаров е Красимир Георгиев. “Фронтиер” по думите на Александров е “може би най-невинната фирма”, тъй като Георгиева за миналата година бил извършил хиляди покупко-продажби чрез стотици фирми.
Последната заплаха, която Александров е получавал, е била на рождения ден на Рамадан Аталай.
По думите на Александров изпълнителният директор на “Булгартабак” Христо Лачев е само част от този сценарий. Александров посочи още, че няма да съди Христо Лачев за клевета, тъй като ако го съди за клевета, това би било “погалване от страна на Темида”. Според Александров “Булгартабак” е трябвало да бъде закупен по “един много елегантен начин от един кръг лица”. Румен Овчаров поискал от Ангел Александров информация какви дела са образувани срещу Христо Лачев с цел той да бъде отстранен от директорското място в “Булгартабак”.
По думите на Александров Красимир Георгиев е разследван по четири текста от Наказателния кодекс, всички свързани с делото “Топлофикация”.
Галина ГИРГИНОВА
 


Сходни връзки

Зоя Иванова и Татяна Шарланджиева изнасяли секретна информация към Румен Овчаров, заяви Ангел Александров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди