изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:53 EEST
ОТЛОЖИХА ДЕЛО СРЕЩУ МИРОЛЮБ ГАИЧ. СРЪБСКИЯТ БИЗНЕСМЕН ИСКА ПРЕВОДАЧ    
НовиниНа 4 юни ще продължи делото срещу сръбския бизнесмен Миролюб Гаич, срещу който в Районния съд в Добрич има обвинение, че в средата на 90-те години заблудил седмина свои вложители и ги ощетил с 2 693 660 стари лева с цел да набави за себе си имотна облага.

Процесът вчера бе отложен, след като известният бизнесмен поиска да му бъде назначен преводач, заради специфичната съдебна терминология.

Адвокатът на Миролюб Гаич - Орлин Симеонов, информира магистратите, че ще сезира Висшия адвокатски съвет. Според него Районният съд и прокуратурата в Добрич му пречат да изпълнява служебните си задължения. Защитата поиска съдебното производство да бъде прекратено заради допуснати процесуални нарушения. “Делото не е окомплектовано по надлежния ред и от него липсват отделни томове. Вместо оригинални документи са приложени копия”, каза адвокат Симеонов. Той поиска и отвод на прокуратурата, и съда с мотива, че не са безпристрастни. Сред вложителите на "Югоагент" е имало следователи и дознатели от Добрич. Съдът обаче не бе на това мнение и даде ход на делото, което ще продължи в началото на следващия месец.

НДТ припомня, че от своя страна фамилия Гаич водеше дело срещу следствието в Добрич по Закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани, което през февруари бе спряно по молба на семейството. Гаич се жалва, че над 10 години се е проточило разследването срещу него и твърди, че в резултат на това е понесъл големи щети. Гражданският иск в този процес бе за над 16 милиона лева. НДТ

 


Сходни връзки

ОТЛОЖИХА ДЕЛО СРЕЩУ МИРОЛЮБ ГАИЧ. СРЪБСКИЯТ БИЗНЕСМЕН ИСКА ПРЕВОДАЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди