изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:13 EEST
ВЪЗРАЖДАНЕТО НА КАВАРНА Е ОБЩО ДЕЛО НА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ГРАДА    
Интервюта В специално интервю за НДТ в навечерието на празника на Каварна - 6 май, кметът на морската община Цонко ЦОНЕВ

- Г-н Цонев, 6 май - Гергьовден, е и празник на град Каварна. В традициите на българина този ден носи знаменателя на възраждането на природата след зимата. Възраждането на община Каварна хиляди хора обаче свързват с Вашето име. В какви параметри е истината?

- Истината е винаги някъде по средата. Това, което е резултат от моята дейност, от дейността на целия екип, на администрацията, на общинските съветници и на всички хора, които приеха присърце развитието на общината и подкрепиха всички инициативи - Възраждането на Каварна, е наше общо дело.

- В каква посока виждате реалното развитие на общината в близките десетина години - земеделие, туризъм, промишленост?

- През последните години се е развивало земеделие и туризъм. Ние имаме и лека промишленост - фабрика за мебели, за дограма. Там са по-големите инвестиции и в тази насока смятам, че ще продължи да се развива туризмът и земеделието.

- Община Каварна се прочу с инвеститорския интерес на големи компании към нея. Възможно ли е да уточним размера на инвестициите и областите, в които се инвестира интензивно и с дългосрочна перспектива?

- За 4 години досега са инвестирани 700 млн. евро. Започнали са и са реализирани и 1,4 млрд. лева от български и чуждестранни инвеститори, като най-вече инвестициите са в областта на туризма, ветроенергийните паркове, земеделието. За последните години имаме бум в развитието на Каварна. 300 млн. лв. имаме от продажба на недвижими имоти и поне 5 пъти повече са инвестициите в строителството и туризма върху тях.

- Съчетание на икономика и култура е новото лице на Каварна, какви са детайлите? Бихте могли да добавите и щрихи от спорта.

- За спорта - съжалявам за негативното развитие на "Добруджа" - Добрич. Надявам се отборът да прескочи футболния трап тази година. "Калиакра" върви добре, макар че в някои срещи не сме особено концентрирани, но въпреки това никога не сме достигали 5-6 място в историята си. Така че това е успех. Ние играем с отбори от ранга на "Дунав" - Русе, "Спартак" - Пловдив, "Нафтекс", "Черноморец" - всеки знае за какво става въпрос. Мисля, че спортът допринася за добрата реклама и добрия имидж на нашия град. Иначе културата и туризмът трябва да вървят неразривно, както е в нормалния свят. Там винаги има фестивали, различни културни прояви, които привличат хора. Така хората стават приятели на тези градове и те се развиват.

- Мнозинството каварненци имат желание да Ви изберат за кмет отново на задаващите се през есента местни избори. Публична тайна е, че ще се кандидатирате като независим кандидат, НДСВ обяви, че Ви поддържа за втори мандат, Вие поддържате и изключително близки контакти с партия ГЕРБ и мнозина са убедени, че "герберите" също ще застанат зад кандидатурата Ви. В този смисъл как оценявате тази подкрепа и смятате ли, че зад Вас ще застанат обединени всички десни и центристки политически формации?

- До момента подкрепа заявиха НДСВ, партия "Евророма" и г-н Каракачанов, който специално беше в Каварна, както и ВМРО. А иначе за ГЕРБ - аз поддържам най-тесни отношения с неформалния лидер Бойко Борисов и с формалния Цветан Цветанов, и съм член на сдружението "Граждани за европейско развитие на България" лично и единствено само заради Бойко, а не заради някакви други цели. Нямам цел като има парламентарни избори - те се развиват, аз да развивам своята личност в партиен аспект, използвайки като ракета ГЕРБ. Това го казвам още отсега - там съм единствено заради него. Радвам се на тази подкрепа, която имам от много партии и ще има и други, които ще ме подкрепят. Наистина може да се окаже, че доста голяма политическа палитра ще застанат зад кандидатурата ми. Но за един независими кандидат като мен е важно хората да застанат зад мен, тъй като те правят развитието на общината. Те са тези, които са членове и симпатизанти на тези партии и тяхната подкрепа и доверие, което имам, е най-важното за мен и се надявам да го развия, като не забравяме, че моята кампания все пак беше 4 години, а не колкото е предизборната кампания за някои партии и кандидати. И мисля, че когато имаш 4-годишна кампания, резултатите винаги са добри.

- Какво е пожеланието Ви към каварненци и добруджанци в навечерието на празника на Каварна и големия български празник Гергьовден?

- Пожелавам на всички добруджанци да имат несломимия български дух, който е заложен и в самия празник. На жителите на Каварна бих искал по повод празника ни да кажа, че нашето добро развитие е вплетено в традициите на града. Пожелавам им да имат гергьовденски дух - такъв, какъвто трябва да бъде винаги не само на 6 май, и да развиват своя бизнес и своите начинания. Да знаят, че винаги ще ги подкрепим, както е било досега, и да се гордеят, че са каварненци. Честит празник!

 


Сходни връзки

ВЪЗРАЖДАНЕТО НА КАВАРНА Е ОБЩО ДЕЛО НА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ГРАДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди