изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:37 EET
ГЛЕН ХЮЗ В КАВАРНА: АЗ ИСКАМ ДА ДОВЕДА СЕСТРИТЕ ВКЪЩИ    
Общество Специален гост на Деня на Каварна бе най-новият жител на морската община – рок легендата Глен Хюз, който преди да изнесе концерт за многобройните си почитатели обяви: “Аз искам да доведа сестрите вкъщи”

За пореден път хиляди хора се стекоха в Каварна, която навръх Гергьовден празнува. Богата програма бе подготвена от общината, както и множество забавления. Почти всички кътчета в града бяха изпълнени с капанчета и търговски маси. Масово се лееше бира и цвърчаха кебапчета, като атмосферата беше напълно рокаджийска. Привкус внесоха в атмосферата и стотината рокери от Добрич, Варна и други градове на страната, които се вляха в множеството със силен рев на мощните си мотори точно по време на концерта на легендата Хюз и неговата банда.

Още от сутринта гости и жители на града имаха възможността да чуят и видят изпълненията на "Нона Йотова бенд". Нона изпълни на каварненска сцена едни от най-известните си парчета под акомпанимента на Иван Лечев - китара, а на барабаните бе излезлият наскоро от къщата на ВИП брадър Калин Бельов.

Специалният гост на Каварна обаче бе рок динозавърът Глен Хюз. Той и съпругата му Габи заедно с кмета на община Каварна Цонко Цонев официално прерязаха лентата пред жилищен блок в центъра на града, на който е изрисуван ликът на легендарния певец. След това Цонев покани гостите в ритуалната зала на общината, където официално Ц. Цонев благодари на общинските съветници, че са приели единодушно предложението му за обявяване на Глен Хюз за почетен жител на Каварна. Цонев връчи на певеца плакет със знака на общината, икона с лика на св. Георги и малка кукла, облечена в национална носия. Сувенирни на кметството Хюз получи и от председателя на ОбС в Каварна д-р Евгени Чобанов. Пред множеството, събрало се в залата, Глен Хюз обяви, че куклата ще бъде за съпругата му Габи: "За първи път ми се случва да бъда обявен за почетен жител на някой град. Това за мен е голяма чест. Аз съм тук, за да подкрепям невинните българки, които са задържани в Либия. Искам да върнем медицинските сестри в България, колкото може по-скоро. Присъединих се към тази благотворителна кампания, защото съм човек и е нормално хората да си помагат. Искам сестрите да си дойдат в България – това за мен не е нормално. Обиколил съм цял свят – Австралия, Канада, САЩ и ще продължавам. Навсякъде ще агитирам за тяхното връщане, като ще разказвам на приятелите си и ще ги приобщавам към каузата. Аз искам да ги доведа вкъщи. Моля се всеки ден за тях да се върнат и искрено се надявам преди аз да се прибера у дома от турнето, те да са вече в България”.

Точно в 12.30 часа легендата на "Дий Пърпъл" се качи на сцената, където кметът Цонев и 5-годишният му син Георги му връчиха почетна грамота в знак, че е вече почетен жител на морския град. Хюз обяви пред хилядите, събрали се на площада, че пее за Кристияна, Валя, Нася, Валентина и Снежана.

Пред журналисти певецът обяви, че Калиакра за него, както и за всички българи, е много специално място и именно затова го е избрал за един от клиповете на песните си. Той разкри, че догодина ще заснеме още един клип на Калиакра.

Много настроение на празника със своите закачки внесоха и водещите Тончо Токмакчиев, който е и почетен ром в кв. "Хаджи Димитър" в Каварна, и колегата му Камен Воденичаров. По традиция бе проведена и томбола, за която бяха продадени над 6 хил. билета. Над 80-те награди бяха осигурени от около 40 фирми. Собствениците на билети с печеливши номера си тръгнаха с DVD, телевизор, микровълнова печка и още много други. Традиционната награда бе живо агне, което бе предоставено от българевеца Димитър Пехливанов.

Камен Воденичаров откри изложба на двама фоторепортери, като техните фотоси показват ключови моменти от гостуванията на "Скорпионс", "Апокалиптика", Рони Джеймс Дио и други звезди. Бе обявено, че експозицията ще обиколи страната, като следващата й спирка е Велико Търново.

Гости на празника на Каварна бяха представители на побратимени на Каварна градове от Русия, Словакия и Сърбия, кметовете на Добрич Детелина Николова и Видин д-р Иван Ценов. Поздравителни адреси до администрацията на Каварна и нейните жители бяха изпратени от МРРБ, кметовете на Велико Търново, Сливен, Банско, Червен бряг, Силистра, Самуил, както и от Асоциацията на българските градове и региони и Синдиката на българските учители. НДТ

ОЩЕ СНИМКИ ОТ КОНЦЕРТА НА ГЛЕН ХЮЗ

 


Сходни връзки

ГЛЕН ХЮЗ В КАВАРНА: АЗ ИСКАМ ДА ДОВЕДА СЕСТРИТЕ ВКЪЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди