изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:12 EET
Депутатката от БСП Татяна Дончева: Иде пак провалът Виденов    
ПолитикаСпоред народната избраничка имало бой между икономически структури

Начинът на движение на този скандал ужасно напомня последните месеци на 1996-а година, когато правителството на БСП падна, зави пред БНР червената депутатка Татяна Дончева. Според нея в скандала има задкулисни участници, които с времето ще станат ясни.
Една от причините е наличието на хора, които биха искали да изграждат големите проекти и едностранно да монополизират отношенията с Русия. Това е битка, която се е води през всичките 17 години, допълни Дончева.
Тя припомни, че първоначално тези отношения с Русия са минавали "изключително" през бившия премиер Андрей Луканов, застрелян през 1996 г. После някои сериозни икономически структури водиха голям бой помежду си, обясни Дончева.
Тя бе категорична, че енергетиката е  теренът, в който парите са наистина много. Дончева подчерта, че в последните 10 години имало 4-5 големи бизнес играчи, които изпълнявали  различни роли. Имало е период, в който един-двама от тях са били практически отговарящи за всичко и получаващи всичко. Получаващи всички поръчки, каза Татяна Дончева.
Според нея ако някой си представял, че ще натика каруцата надолу и ще се грее на огъня, просто бил сгрешил. Както онези, които вътре в партията тръгнаха да тласкат събитията 1996-а г. и накрая бяха погребани заедно с всички, сега има опасност да се случи същото, предупреди Дончева.
Развихрилият се скандал показва, според нея, че макар властите да са конституционно разделени, фактически са се  слели, при което всички съвкупно започнали да се занимават с някакъв странен бизнес.
Татяна Дончева подчерта, че подписаните договори с Русия са "голямо достойнство на това правителство, да мери сили с някои от най-големите западноевропейски страни, които също тръгнаха сепаративно да преговарят, въпреки риска от енергийна зависимост от Русия.
Според червената депутатка Москва няма да има думата при разплитането на политическия конфликт у нас. Тя очаква проверката на прокуратурата да установи кои от разменените взаимни обвинения между шефа на следствието Ангел Александров и министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров са истина и кои не.
Според нея накрая трябвало да се изясни, че представител на изпълнителната власт няма работа да обяснява на магистрати как да си решават делата и нямали работа магистрати при министри, за да уреждат сделки, и че "когато се прави една коалиция, в нея ще има икономически претенции, но ако някоя политическа сила започне да проявява свръхпретенции, които нямат никаква връзка с обществени интереси, би било обществено оправдано да се каже - дотук, хайде сега да помислим за други формати на управление.
Ако нашата партия не желае да се дозабърква в такава ситуация, тя да може да излезе, оптимистична е Дончева.

http://www.monitor.bg

 


Сходни връзки

Депутатката от БСП Татяна Дончева: Иде пак провалът Виденов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди