изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:45 EEST
ДЪРЖАВАТА ДА ПРИЗНАЕ БУМ НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ    
НовиниДържавата да признае, че е налице бум на децата с тежки увреждания в България, както и причините за него. За това се настоява в призив на организации на хора с увреждания от Добрич до управляващите. Той е срещу толерираната от държавата дискриминация на хората с увреждания. В него се настоява за нов и адекватен закон за интеграция на хората с увреждания. Иска се прекратяване на унизителната практика с финансовите подаяния във вид на интеграционни добавки и да се компенсира поскъпването на лекарства, стоки и услуги, наблюдавано от началото на годината досега. Хората с увреждания от Добрич твърдят, че програмата "Личен асистент" е неефективна и дискриминационна и създава възможност за корупция.

Сдружението на родителите на деца с увреждания  "Свети Мина" обяви конкурс за дарения от партиите и кандидатите за евродепутати в полза на Фонда за лечение на деца. Най-щедрият дарител ще има възможност един месец да живее в семейство с дете с увреждане или тежко заболяване.
В събота организациите на хората с увреждания от Добрич  проведоха мълчалив протест в центъра на града по повод 5 май - Европейския ден за протест на хората с увреждания.
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ДА ПРИЗНАЕ БУМ НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди