изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:45 EET
Прокуратурата образува досъдебно производство срещу Татяна Шарланджиева и Корнелия Нинова - подробности    
Ред и сигурностСофия. Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Татяна Шарланджиева и Корнелия Нинова. Това съобщи Николай Кокинов, градски прокурор на София, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Обвиненията, които ще бъдат повдигнати на Шарланджиева, са за това, че е пропуснала да изпълни задълженията си като следовател в наказателното преследване срещу свидетеля по делото Красимир Георгиев и е осуетила такова преследване с цел – да го избави от наказание. Тя е разгласила информация, че досъдебното производство по делото “Топлофикация” и умишлено е забавила изясняването на важни доказателства по делото.
Корнелия Нинова ще бъде обвинена за подбудителство и помагачество. Разследването ще се извърши от екип на СГП и Върховната касационна прокуратура. Преписката е образувана по сигнал от Инспекатората на ВКС. Материалите по досъдебното производство са секретни, посочи градският прокурор Николай Кокинов. Още утре ще започнат да се извършват процесуални действия, допълни той.
Красимир Георгиев все още не е призован. “Не бих казал, че имаме особени трудности при призоваването на Красимир Георгиев, имаме информация къде е”, посочи още Кокинов.
Обвиненията на Шарланджиева и Нинова са по член 288 от Наказателния кодекс.
Галина ГИРГИНОВА
 


Сходни връзки

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу Татяна Шарланджиева и Корнелия Нинова - подробности | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди